I februar henvender otte unge sig til afdelingsbestyrelsen i Bispehaven for at få et lokale i fællesskab til at opholde sig i.
Afdelingsbestyrelsen finder et ledigt lokale, og de unge i alderen 14-16 år går i gang med selv at indrette lokalet. De maler og hænger gardiner op. Fra Trivselshuset i Bispehaven får de et tv og en playstation.
"Og en rigtigt dejlig stol, som vi kalder kongestolen," tilføjer Ali, Alladin og Walid, som fortæller om deres projekt og viser lokalet frem.
"Som vi gerne vil have det"
Ikke uden berettiget stolthed fortæller de tre unge om arbejdet med indretningen og om, hvordan de selv har skaffet bord og andre møbler. "Det er blevet, som vi har ønsket det," lyder det samstemmende fra alle tre.
De fortæller, at det nu en måned efter indretning kører, som de gerne vil have det. Der er mellem fire og otte af dem hver aften. Alle kan ikke komme hver aften, fordi nogle af dem arbejder.
Når de møder sidst på eftermiddagen, læser nogle lektier. På bordet ligger regnskabet for det sidste spil kort. Ellers kan der være film og tv på programmet: "En aften hyggede vi os med film hele aftenen, – og masser af slik."
Andre vil også gerne være med, men det bliver kun som gæster en gang imellem.
Forståelse og velvilje
Ved indvielsen af lokalet inviterer de unge beboerne i nærheden på kaffe og kage. De fremmødte beboere orienteres om, hvad de unge vil bruge lokalet til. Og får at vide, at de er velkomne til at komme på besøg. Det ser ud til at have gjort indtryk på Ali, Alladin og Walid, at flere beboere siger, at de unge sandelig skal have lov til at beholde lokalet. Og Walid er glad og imponeret over, at en beboer forærer dem en kaffemaskine og en pose kaffe. De får også 100 kr.
Aftalte regler
De otte unge har indgået en aftale med afdelingsbestyrelsen: Lokalet må benyttes til kl. 22 på hverdage og kl. 23 i weekender. Der må ikke være stoffer eller alkohol i lokalet. Og ingen ballade. Det er en betingelse, at der altid er mindst en over 18 år til stede. En af den er Rebaz Ahmed, der er projektmedarbejder i Trivselshuset.
De unge kan beholde lokalet i yderligere tre måneder, men Winnie Pedersen og Erwin Light fra afdelingsbestyrelsen forsikrer, at afdelingsbestyrelsen arbejder på, at det kan fortsætte her eller i et andet lokale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.