3,2,1 afgang… Rådmand Gert Bjerregaard besøger i dag 1. april rumforskerne fra NASA for at kigge på nye satellitkameraer, der skal overvåge stierne i Gellerupparken.

”Der er overvågning i Gellerup inden jul,” udtalte Gert Bjerregaard i marts til JP-Århus. Men nu ser det ud til, at rådmanden kan fejre påske med vished om, at trygheden er sikret i Gellerup. Ifølge dansk lovgivning er det nemlig ikke forbudt at overvåge fra satellitkameraer opsendt i atmosfæren.

NASA’s satelitkameraer overvåger så effektivt, som hvis du skulle sprænge boligblokke med dynamit. Amerikanerne har i dag satellitkameraer i atmosfæren, der kan overvåge selv madvarer gemt i indkøbsposer. I en afstand på to kilometer fra taget på Bazar Vest giver de nye satelitkameraer dermed politiet muligheden for at fange kunder, der køber momsfrie shawarmaer og falafeler.

Amerikanerne Jubler

I de belastede boligområder, der i dag bliver overvåget fra rummet, er der tryghed igen. Beboerne har tilmed selv betalt for den nye teknologi.
”NASA’s kameraer har sikret vores tryghed. I dag kan vi færdes frit på vores stier uden momsfrit madskrald, der ligger og flyder,” udtaler en beboer til New York Times.

Byrådet til undsætning
Hvor meget det kommer til at koste at opsende satelitkameraer over Gellerupparken, er endnu svært at sige. Flere eksperter peger endda på, at de mange paraboler kan skabe signalforvirring på billederne fra Gellerup.
Byrådet har dog den store pengepung klar:

”Den klarer vi over Helhedsplanen,” siger de i en pressemeddelelse, udsendt fra NASA’s hovedkvarter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.