Det er lørdag eftermiddag, og der er medborgerkursus i Globus1. Hver deltager har fået til opgave at skrive forslag til forbedringer for området op. Ingen forslag er for dumme eller for utopiske på dette tidspunkt. Nogle vil have gratis computere til alle familier og nogle vil have flere frivillige og ildsjæle til forskellige projekter til området.

Henriette Gaardbo, som til dagligt også arbejder som idræts- og integrationskonsulent i Globus1, koncentrerer sig om forslag, som kan forbedre folks kendskab til og brugen af Globus1.
Hun finder det vigtigt, at så mange som muligt bruger Globus1, og hendes arbejde består netop i at få folk til de forskellige arrangementer og er derfor også interesseret i brugernes respons på stedet.
På medborgerkurset fortæller flere forældre, at de er bange for at sende deres børn alene afsted til forskellige aktiviteter i Globus1, da Gudrunsvej er meget farlig, og bilerne kører utroligt hurtigt.

Vil have en gangbro til Globus1

Henriette Gaardbo ønsker derfor, for at fremme sikkerheden for børnene, at der bliver lavet en gangbro eller en anden sikker overgang for børn.
”Ifølge vores interne optælling, har vi så mange besøgende, at jeg mener, at behovet for en overgang over Gudrunsvej er stort,” oplyser Henriette Gaardbo. Hun henviser til tallene fra vinterferien, hvor omkring 2000 børn og deres familier benyttede Globus1 til deres aktiviteter.

Hvis ikke en gangbro, så et fodgængerfelt
Henriette Gaardbo ved godt, at en gangbro er dyr, og at det sikkert er svært at få den vedtaget, men ønsker i det mindste, at børnenes vej kan sikres.
Om det bare er et fodgængerfelt eller endda en lysregulering. Eller måske ansætte nogle mennesker til at følge børn over vejen, men nu er vi vist tilbage til listen over utopier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.