I forbindelse med Bogstart kampagnen, som kører for øjeblikket i Herredsvang og Gellerupparken, er der en del aktiviteter knyttet til.

Et af dem er "Leg og bevægelse" med Lotte Salling. Hun er børnebogsforfatter, uddannet bevægelses/afspændingspædagog og har primært skrevet bøger, som skal lære små børn sprog ved hjælp af bevægelse og leg. Hun arbejder som projekt- og foredragsholder, hvor hun tager ud og underviser  lærere og pædagoger om sprogstimulering af børn.

Hun står også for flere arrangementer på både Hasle og Gellerup Biblioteker, hvor børn mellem 1½ og 3 kan komme og lege og lære.
” Børn kan sagtens lære sprog selvom de ikke selv kan så mange ord endnu, for via bevægelser og leg, kan de få ord og udtryk ind i hovedet,” siger Lotte Salling.
"Jeg bliver nødt til, at sætte en aldersbegrænsning på, for bedre at kunne forberede mig. Det er jo ikke de samme ting vi kan lave for børn mellem 1½ og 3 år, som for de lidt ældre børn, der har et noget mere udviklet sprog.”

Hun vil også meget gerne have tosprogede børn til arrangementer, for hun har oplevet, at forældre til tosprogede børn ikke har den samme tradition med at læse højt for børnene som danske forældre har.

Rim og remser
Det er for Lotte Salling vigtigt, at der opstår en dialog mellem barnet og den voksne og at barnet får lov til at udfolde sin fantasi igennem sit sprog. Ved at bruge rim, lærer barnet mange nye ord at kende, og lærer deres betydning.
Ved at indflette dans og bevægelse får børnene mere lyst til at lære, i stedet for at det bliver for kedeligt og trivielt. Lotte Salling mener, at barnet kan godt have svært ved at koncentrere sig om, at lære hvis det hele bliver for stift og kedeligt.

Arrangementer i Århus Vest
Næste gang de helt små børn kan komme til at lege sig ind i sproget bliver tirsdag den 21. april kl 9.30. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig. Det kan gøres på telefon: 89 40 96 40.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.