Interkulturel Kvindeforening i Århus, der gennem 10 år har været Mehrangiz Jahandaris liv og hjertebarn, har her i foråret fået ny forkvinde.
Samtidig med dette skifte forandrer foreningen også navn til Intercultural Women Organisation ud fra den betragtning, at det vil falde nytilflyttede kvinder mindre fremmed at tage kontakt til foreningen, fordi de aller fleste allerede behersker det engelske sprog.
Håndplukket efterfølger
Som nævnt er foreningen Mehrangiz’s hjertebarn, så hun har selv været ude med riven så at sige og har valgt den 31-årige Mujde Husein som sin efterfølger.
Mehrangiz har kendt Mujde næsten lige siden, hun som lille pige sammen med sin familie kom til Danmark som irakisk flygtning, og hun mener, at Mujde pga. sin egen familiære baggrund har en så bred menneskelig erfaring, at hun er den helt rigtige til jobbet. Derfor har hun også stille og næsten umærkeligt skubbet Mujde fremad, så overdragelsen af formandsposten kommer som en naturlig følge.
Starter som lærling
Der er mange ting at komme ind i for en ny, ung formand, mener Mehrangiz, derfor vil hun også til stadighed stå ved Mujdes side med gode råd og anvisninger. Og det skinner igennem, at de to kvinder fx. ikke har helt samme mening om, hvordan foreningsmedlemmerne rekrutteres.  
Fortsætter som hidtil
Foreningen står som bekendt for mange aktiviteter, bl.a. kvindesvømning på Hasle Skole og Sundhedscafeen. De vil naturligvis blive videreført, men Mujde har også selv gjort sig tanker om fremtiden, fx. er der noget med afslapning/meditation i støbeskeen.
Velkommen til
Det bliver spændende at følge foreningen fremover, og fra redaktionen skal der i hvert fald lyde et stort velkommen og held og lykke til den nye forkvinde Mujde Husein.
Læs mere om Intercultural Women Organisation og Mujde Husein her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.