Tovshøjskolen gør meget ud af at give deres elever oplevelser ud af Gellerup. Mest af alt for at klæde dem på til at færdes i andre dele af Aarhus.

Mange af beboerne i Gellerup og Toveshøj færdes nemlig kun i deres nærområde. Herved lukker området sig om sig selv, og eleverne lærer ikke at begå sig uden for Gellerup.

”Gellerup har det med at lukke sig om sig selv. Selvom det er hyggeligt og trygt at færdes på sin hjemmebane, er det bare ikke altid gunstigt for hverken de unge eller deres forældre. Jeg har set eksempler på, at elever bliver skræmte over at komme uden for Gellerup. De føler sig simpelthen utrygge uden for deres vante matrikel,” fortæller Tovshøjskolens viceskoleleder Kirsten Hjortshøj.

Kunst fra Gellerup til Århus C
Derfor har Tovshøjskolen gang i en masse projekter, der rækker ud over Gellerups fysiske rammer. Sidste år havde de et kunstnerisk projekt, hvor en klasse skulle male kunst med kridt fra Åbyhøj til Gellerup.

”I august har vi et nyt projekt, som hedder ’Ud over kanten’ for eleverne på femte klassetrin. De skal udvikle kunst hjulpet godt på vej af de to professionelle billedkunstnere Grete Aagaard og Tanja Nellemann. Kunstproduktet skulle gerne stå færdigt i uge 35, og vi arbejder på at få værkerne udstillet på Rådhuset eller i Musikhuset, så deres kunst kommer ud i det offentlige rum,” fortæller Kirsten Hjortshøj.   

Kæmper for at engagere forældre
I år er der også masser af tiltag, der får eleverne uden for de vante rammer. 7. Og 8. Klasse skal på ’Camp through North’, som er en uges tur med andre skoler fra Aarhus. Her står programmet på teambuilding og samarbejdsøvelser på tværs.

Flere af Tovshøjskolens klassetrin er også venskabsklasse med elever fra Frijsenborg Efterskole. En gang imellem mødes klasserne til fælles undervisning på tværs i en uges tid.

Tovshøjskolen praktiserer også aktivt medborgerskab ved at forsøge at få deres elever til at være aktive i elev- og skolebestyrelser. Der er også taget hul på at få forældrene involveret i forældreråd.

”Vi kæmper for at få forældrene mere engagerede i skolen og deres børn skolegang. Det gør vi ved, at forældrene hver morgen kan få en kop kaffe og en snak med en socialpædagog, når de afleverer deres børn. Vi har også forsøgt at aktivere afgangselevernes forældre til at søge information på nettet om ungdomsuddannelser og tage med deres børn ud at besøge stedet,” fortæller Kirsten Hjortshøj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.