De små vandpytter bevægede sig en smule. Om det skyldtes små dråber der ramte eller rap-musikkens beat var svært at afgøre. Selv om regnen påvirkede arrangementet, var rappen i centrum til Gelleraps 3.

Foran scenen står en klump af unge og kigger op på Cha-D, der slynger sin tekst ud. ”Drømmer om at blive fri som en fri fugl (…) om en verden uden krig, folk der viser sympati,” rapper han. Flere mennesker står spredt rundt omkring, og enkelte nikker hovedet i takt til musikken.

Mona Rabeh og hendes veninder er nogle af de par hundrede mennesker, der er mødt op til Gelleraps.

”Cha-D har stærke budskaber. Han sætter ord på mange af de ting, vi selv går og tænker,” siger Mona Rabeh og fortsætter, ”og her kan hele Danmark lytte med”.

I løbet af eftermiddagen optrådte rapskolerne med deres hits, og senere var store rapstjerner som Lucy Love og Marwan på programmet.

”En dejlig måde at udtrykke sig på”

Det er ikke kun igennem musikken, at budskabet kommer ud. Store hvide plader er stillet op langs en mur med et dække over for at beskytte mod regnen. Jeppe Friis er ved at lave detaljerne på hans værk med sort spraymaling. ”Det startede, fordi jeg var fascineret af bogstaver, og så er det en dejlig måde at udtrykke sig på,” siger Jeppe Friis, der har lavet graffiti i 15 år.

Meningen var, at streetaktiviteter også skulle fylde udendørsarealerne på Tovshøjskolen. Dancebattle, parkour og streetsoccer var bare nogle af tingene. Men på grund af regnen måtte de aflyse dem. Henning Winther, en af hovedmændene bag, var trods regnen godt tilfreds med arrangementet. ”Vi håber der kommer flere, nu hvor regnen er holdt op, og så kommer hovednumrene jo også på senere”.

For de fremmødte var der også mulighed for at købe kaffe og kage. Tre piger fra Ungemiljøet 12 (Gammelgårdskolen) solgte hjemmebagte kager, og de pegede stolt de kager ud, de selv havde været med til at bage. ”Vi har bagt 290 cupcakes, det var måske lidt for meget,” griner de. Så selv om det går godt i boden, så får de nok kager i overskud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.