Somalisk Lægeforening har ved flere anledninger afholdt foredrag for somaliske indbyggere i Danmark, herunder beboerne i Gellerup. Disse foredrag har haft stor fokus  på  livsstilssygdomme, og hvordan de forebygges bedst muligt. Det gælder blandt andet fedme, sukkersyge, forhøjet blodtryk og stofmisbrug.

Somalisk Lægeforening har i den seneste tid oplevet større efterspørgsel  på disse foredrag blandt det somaliske folk i Danmark.

Ny forening med somaliske sundhedsfaglige personer
På baggrund af denne efterspørgsel har foreningens formand, Dr. Abdi Farah, i samarbejde med medlemmer fra foreningen afholdt et møde i Foreningernes Hus i Gellerupparken med henblik på at danne en ny forening bestående af alle somaliske sundhedsfaglige personer fra hele Danmark.
Mødet fundet ud i dannelsen af en forening, Somalisk sundhedsforbund , bestående af somaliske sundhedsfaglige personer, med Dr. Abdi Farah som formand.

Målet med foreningen skal være, at man i første omgang etablerer et internt netværk, så de forskellige fagpersoner kan søge støtte fra andre medlemmer i foreningen. Derudover kommer der arrangementer for de somaliske unge, hvor medlemmerne optræder som forbilleder og hjælper de unge med bl.a. valg af uddannelser mm.

Sidst men ikke mindst skal der etablere store arrangementer for de somaliske indbyggere på tværs af landet, hvori man videreføre den somaliske lægeforenings tankegang. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.