Et stort antal somaliere i det vestlige Århus er taget i at lave skattesnyd for tilsammen 12,5 mio. kr. Der snydes desværre rigtig mange steder i det danske samfund, og alene inden for erhvervslivet mener man, at der snydes bevidst for 2,8 milliarder kroner.
Set i det lys er somaliernes skattesnyd ikke voldsomt, men det handler om 248 ud af de 269 borgere med somalisk baggrund, som Skat satte sig for at undersøge. De 269 havde skrevet nogle endog meget høje fradrag på selvangivelsen for eksempelvis at være dagplejemødre, hvad de ikke var, og trække lønmodtagerudgifter fra, selv om de var på kontanthjælp. 
I en pressemeddelelse fordømmer 13 somaliske foreninger i Aarhus, AarhuSomali, enhver skattesnyd:
"Det er ulovligt og moralsk uacceptabelt, men det er ikke et etnisk problem. Flere skatteordførere har ovenpå Jyllands-Posten udtrykt kritik mod somalierne som samfundsgruppe, men det kan man ikke," skriver AarhuSomali.
"Enhver ulovlighed skal undersøges og stoppes. Men skattesnyd skal ses som en generel udfordring i det danske samfund, og det gavner ikke at udpege snævre grupper som syndebukke." understreges det i pressemeddelelsen.
Somalisk formand skammer sig
Til Jyllands-Posten siger Ambara Hashi Nuur fra Somalisk Kvindeforening, at hun ikke kender til, at nogle har snydt, men hun skammer sig på somaliernes vegne:

"De stjæler jo penge fra samfundet. Jeg tror ikke, at de har vidst, hvad de har gjort."

Andre somaliere, som ikke ønsker at stå frem, siger til Jyllands-Posten, at de personligt kender flere, der har trukket for meget fra, og at disse godt var klar over, at det var skattesnyd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.