I morgen torsdag får Gellerup besøg af terminalchefen fra Danske Fragtmænd – Jesper Bech Sørensen. Han skal på en rundtur i Gellerup, hvor han vil blive vist rundt af to opsøgende medarbejdere fra området.
Her skal han møde de unge fra Gellerup ude i marken og få nogle indspark til, hvordan Danske Fragtmænd på bedste vis kan bakke op omkring fritidsjobindsatsen I Gellerup og Toveshøj.
Jesper Bech Sørensen er chef for terminalen i Logistikparken i Brabrand, tæt på motorvejen.

Projektleder i Get2Job, Senay Arikan, ser besøget som et skridt hen imod, at lokale virksomheder selv kan være med til at vise social ansvarlighed ved at oprette nye fritidsjobs til unge fra Gellerup.
Mødepligt og ansvar
"Han får en rundvisning her i området, hvor behovet er særligt stort blandt de unge. Med et fritidsjob kan de unge hjælpes til at forstå begreber som mødepligt, ansvar og få en forståelse for, hvad det vil sige at løse en opgave. Vi får et tæt samarbejde med Danske Fragtmænd med en konkret indsats og tæt opfølgning. Men samtidig vil det være en måde at inspirere lignende virksomheder til at tage del i den sociale ansvarlighed," fortæller Senay Arikan.    

“Der er langt færre unge i vores boligområde, som finder sig et fritidsjob på ordinær måde. De unge, som henvender sig til Get2Job, har motivation for at komme i arbejde og tjene deres egne penge. Den store udfordring er mødet med den danske arbejdskultur. Her sørger vi i projektet hele tiden at klæde de unge på, så de forstår hvorfor det er så vigtigt at bygge sit CV op med erhvervserfaring – samtidig med at de unge får støtte til at fastholde et fritidsjob," siger projektlederen.
Center for Boligsocial Udvikling har lavet en undersøgelse, hvor man måler behovet for fritidsjobsaktiviteter i udsatte boligområder. Undersøgelsen viser en klar sammenhæng mellem det at have et fritidsjob og muligheden for at gennemføre en uddannelse og få varig beskæftigelse. Og her forsøger Get2Job at hjælpe unge i udsatte boligområder i fritidsjob.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.