Som ung tog Rabih Azad-Ahmad et skridt, som de færreste beboere i Gellerup tager: han valgte at gå 10 måneder på Nørgårds Højskole i Bjerringbro. Det løftede ham så meget, at han anbefaler alle at gå på højskole og ”få styr på sig selv” og få kendskab til andre end ens egen kultur.
For eksempel kan du torsdag aften høre ham fortælle om sit højskoleophold – det er i Foreningernes Hus i forbindelse med Palæstinamødet og Silkeborg Højskoles højskoleophold med Palæstina-tema.
Til gellerup.nu siger Rabih Azad-Ahmad:
”For folk med anden etnisk baggrund end dansk er der en særlig god grund til at tage på højskole: Man får snakket en masse dansk, og man lærer andre kulturer end sin egen.”
Rabih kalder det en ”investering i at få det bedre som person og få styr på det hele!”
’Alkohol og hash’
Er det ikke en udfordring for unge muslimer, at deres forældre ofte er imod, at deres børn går på højskole?
”Joe, og mine forældre havde også fordomme om, hvad der ville ske. Men jeg kunne vende hjem og bekræfte, at ja, der findes unge, der drikker alkohol, og nogle ryger hash. Men hvis man ikke selv vil ryge, så gør man det heller ikke ved at gå på højskole, kunne jeg fortælle dem.”
”Til gengæld gør man så mange andre gode ting. Man finder sammen med dem, man har mest til fælles med, men det er samtidig et effektivt ”integrations-redskab”.  Og man kommer helt uskadt ud i den anden ende,” smiler Rabih.
Rabih har – som de fleste vil vide – klaret sig ganske godt ”på trods” af højskoleopholdet. Han har læst til jurist og blev engageret i politik, så han i dag er såvel viceborgmester i landets næststørste kommune samt advokat med eget kontor. Og beboer i Gellerupparken!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.