Vinteren kommer til at stå i bænkens tegn i Gellerup, når foreninger og institutioner inviteres til at være med til at bygge og dekorere bænke, som til foråret skal sættes op rundt omkring i Gellerup.
Byggeriet kommer til at foregå søndage og tirsdage i den store sal på Nordgårdskolen, hvor Foreningernes Hus tidligere holdt til. Bænken er en slags multifunktionel byggeklods, hvor man kan slænge sig, og den skaber et uhøjtideligt mødested.
Starten går i morgen søndag i den nedlagte Nordgårdskolen kl. 11-15. Måske går det meste af tiden denne dag med at gøre lokalet klar – og spise æbleskiver!
Ved at sammensætte flere bænke kan der skabes større siddearrangementer med borde, vægge, scener, podier eller skulpturer. Små kunstværker Bænkene skal bygges og dekoreres af lokale foreninger og institutioner, og flere har allerede meldt sig til at være med, for eksempel Kontaktstedet, Gellerup Kirke, Somaliske Børn og Bedsteforældre, Sigrids Stue, Fantastic Femmes, Ramallahspejderne og Perlevennerne.
Små kunstværker
Arbejdsgruppen bag projektet planlægger i vinterferien at arrangere workshops omkring dekoration af bænkene, så de måske ender med at blive små kunstværker, som til foråret kommer ud og pynter på Gellerup. Når der til foråret er produceret et større antal bænke, køres de alle ind til Rådhuspladsen i Aarhus, hvor der planlægges en større event med musik og kulturudveksling og dialog mellem Gellerup og Aarhus.
Et lignende arrangement skal senere holdes i Bazar Vest Bænkebyggeriet går i gang søndag den 2. december kl. 11-15 og fortsætter tirsdage kl. 16.30-19. Alle nysgerrige er meget velkomne til at kigge forbi og måske hjælpe til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.