Mødebordet var vakkelvornt, og tonen var direkte, da socialminister Karen Hækkerup (S) besøgte Kontaktstedet i Gellerup: 
"Slå røven i sædet," lød opfordringen fra en bramfri leder, Fadi Kassem. Det gjorde hun så, fik kaffe i et plastickrus, og begyndte så ellers at lytte. Hun ville netop gerne møde Fadi, fordi hun havde set dokumentaren ‘Ghettodrengen’ om hans arbejde med Bekir – om vejen fra kriminalitet til arbejde og uddannelse.
Fadi ville ikke tage hele æren, men præsenterede sine deltidsmedarbejdere, der for nogles vedkommende kommer fra det samme miljø som de 30-40 daglige brugere af ‘Det varme Gadehjørne’, som det også kaldes.
Medarbejderne er af samme støbning som brugerne og kan derfor bedre ‘slås med de unges udfordringer’, sagde Fadi Kassem. Det giver dem i øvrigt respekt hos venner og familie, at de har arbejde og bærer Kontaktstedets navn på jakken.
Meget lidt pædagogisk
Han fortalte, at Kontaktstedet er meget lidt pædagogisk og ikke en del af de mange integrationsprojekter.
"Det er et sted, hvor vi kan sige noget direkte til de unge. De, der er født her, har det ofte sværest, fordi mange af deres forældre ikke har arbejde, og de får ikke selv støtte til at blive uddannet," sagde Fadi Kassem blandt meget andet.
Gennem klubben har nogle fået job, andre får støtte til at skaffe sig fritidsjob og bevæge sig væk fra kanten, hvor kriminaliteten og banderne hærger. En stor styrke i arbejdet er, at Gellerup arbejder sammen i stedet for, at de enkelte instanser konkurrerer.
Unges og forældres muligheder
Karen Hækkerup lyttede mere, end hun talte. Hun holdt med Fadi i, at der ikke skal snakkes integration, men om forskellige indsatser. Af samme årsag er Integrationsministeriet nedlagt, og tingene skal foregå i de ministerier, hvor opgaverne hører hjemme. Hun talte om folkeskolereform, førtidspensionsreform og kontanthjælpsreform – altsammen for at tage udgangspunkt i de unges og deres forældres muligheder for at arbejde eller uddanne sig.
Og så skulle ministeren videre til et besøg hos en familie i Gellerup og derefter til Lokalpolitiet for at høre om mentorprojektet, som hjælper unge kriminelle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.