13 personer satte sig kl. 7 søndag morgen ind i Ramallah-spejdernes minibus for at tage på inspirationstur til haveudstillingen i Hamburg. 
Deltagerne på turen kom fra Ramallah-spejderne, Haveforeningen Grønærten og Verdenshaverne. Efter 5 timers køretur ankom flokken endelig til udstillingen og blev sluppet ud i parken både til fods og med en såkaldt monorail, et tog, som kørte over hovederne på folk. Toget var der fordi området var så stort, at det var svært at nå hele vejen rundt til fods uden at blive alt for træt.
Udstillingen havde fået navnet ”Jorden rundt i 80 haver” og tog de besøgende med på en lang tur rundt i parken, som havde forskellige temaer, f.eks. et religiøst tema, vandtema og de forskellige kontinenter.

Udbytterig tur
Efter fire timer i den farverige park var det tid til at komme tilbage til bussen og den lange køretur hjem. På vejen hjem fik deltagerne snakket om, hvad der var godt ved turen og hvad, der kunne tages med til Gellerup.
De fleste var meget begejstrede for alle farverne. ”Der var farverige blomsterbede, som man sagtens kunne plante i Verdenshaverne,” siger Elin Kyhl Svendsen, formand for Verdenshaverne.
Hun mener det er vigtigt, at området får naturlignede omgivelser og ikke f.eks. bede som var udformet som skibe, som var noget af det første man så i haverne. En anden ting, som blev brugt meget, måske for at understrege Hamburgs forbindelse til skibsfart, var brugen af skibscontainere. Der var eksempler på, at man havde skåret siderne af en container og brugt dem til at sidde under med bord og stole, mens der andre gange blev brugt containere som udsmykning med beplantninger i.
Også sjovt for børn
12-årige Sabriin Mohamed var også med på turen, og selv om hun fik lidt ondt i fødderne, havde hun nydt turen. Der var mange ting for børn og en del,  som man kunne tage med og implementere til Gellerup. Sabriin var specielt vild med nogle spejle, som enten viste en som meget tynd eller kæmpestor med monsterkrop. De spejle ville Sabriin gerne have sat op i Gellerup.
Ca. kl 23 var bussen med de trætte deltagere hjemme igen. Nu er de klar til at implementere nogle af de ideer de fik i Hamburg til Verdenshaverne, hvis midlerne er til det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.