Udstillingen ”Gellerup er Guld” kan frem til 23. oktober ses på Gellerup Bibliotek. Den skal dokumentere nogle af folks tanker om livet i Gellerupparken og Toveshøj.
Udstillingen er delt op i flere dele. Et af temaerne er børns glæder og interesser i bydelen, og hvad de drømmer om. Den Gamle By har ved Danielle Guldmann haft til huse på Gellerup Museum, og i Foreningernes Hus har hun stået for workshops og fortælledage. Blandt andet for skoleklasser. Ét af de temaer, som bliver behandlet, er børns glæder og interesser i bydelen og hvad de drømmer om.

”Der er skoleklasser, som har været forbi og som stadig kommer forbi engang imellem,” fortæller Danielle Guldmann.
Sne og regnbuer
Under lærerlockouten tidligere på året lavede Danielle Guldmann drop-in´s for skoleklasser, der havde været på besøg i forbindelse med workshops. Børnene fik her mulighed for at lade deres fantasi flyve frit og komme op her er der her nogle udtryk for børnenes fantasi, og samtidig hyggede man i det fri. Hvad kunne de fantasifulde børnehjerner komme med af forslag og luftkasteller? Her er nogle af budene.

– Det skal sne hver dag.
– Et tivoli
– Dronningen skal komme på besøg, og én af prinserne skal flytte til Gellerup
– Balloner på alle bygninger
– Alt malet i regnbuens farver
– En lufthavn.
De unge fik også lov til at fortælle om, hvad de håber på. Fritidsaktiviteter står højt på ønskelisten, og faktisk er hele 10 ud af 13 punkter relateret til fritidsaktiviteter. Her er top 13 på ønskelisten:

 • Forlystelsesområder
 • Parkområder
 • Dyreparker
 • Bedre legeområder
 • Shoppingområder
 • Forskellige slags klubber
 • Biograf
 • Moské
 • Fitness
 • Diskotek
 • Caféer
 • Vejledning og krisecenter for børn og unge

Ungdommen har talt!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.