Gellerup-Scenen "genopstod" som A-Toget tidligere på året, idet Gellerupsekretariatet havde fået midler fra Gellerups kulturpulje til at leje lokalerne. Det har givet mulighed for teater, koncerter eller andet i de gamle lokaler. Men indtil videre kun året ud.
Humoristisk og medrivende teater
Ved forestillingen "URO" var der 70 tilskuere til stede.  De tre skuespillere dækkede hele 23 roller, og de eksistentielle dramaer skildredes konstant gennem humoristiske og dog skarpe karikaturer. Formålet var ifølge Opgang2´s  hjemmeside at skildre:

  • hvordan små misforståelser kan blive til ubestigelige generations- og kulturkløfter
  • hvordan gode intentioner kan fare vild på den korte afstand fra skolebord til kateder
  • hvordan én engageret voksen kan gøre forskellen for et ungt menneskes valg i livet.

Forud for stykket var drenge fra Cirkus Tværs engageret i at sælge popcorn til publikum, og andre drenge gik rundt og talte frimodigt til det ankommende publikum,  sammen med aftenens vært, Pia Katballe Sørensen. Netop det kulturelle har erfaringsmæssigt stor betydning for børn og unges selvværd i Gellerup, hvor Cirkus Tværs har ry for at give mange et løft.
På det seneste har A-toget huset gratis somalisk kultur- og bogfestival, gratis musik og gratis teater. Dette giver nogle muligheder for ikke blot børn og unge for engagement og fornøjelser, men også for deres forældre. Om en måned ved vi mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.