AarhuSomali er modstander af, at Integrationsrådet nedlægges – sådan som blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard (S) har foreslået.
"Så vil de etniske minoriteter i byen miste indflydelse og miste et vigtigt talerør," siger Abdirahman M. Iidle og Abdirashid Sheikh i en pressemeddelelse. De er talsmænd for AarhuSomali. Sammenslutningen  repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus.
”Integrationsrådet har betydet utroligt meget for de etniske minoriteter i Aarhus. Det er virkelig en styrkelse af demokratiet. Hvis det nedlægges, vil politikere og embedsmænd miste kontakten til de etniske minoriteters foreninger og deres frivillige,” siger Abdirahman M. Iidle, som også er medlem af Integrationsrådet.
Valgformen kritiseres
Forslaget om at nedlægge Integrationsrådet kommer, fordi resultaterne ikke har været mange, og valgformen kritiseres af flere, også i Integrationsrådet. Medlemmerne har udtalt sig til en konsulentrapport fra Rambøll.
Medlemmerne vælges efter etnisk oprindelse. For tre år siden betød det, at der manglede kandidater fra flere etniciteter. Viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R) sagde til JP Aarhus 22. september
"Vi har lavet den fejl, at medlemmer til rådet ikke er valgt efter deres kompetencer, men etnicitet, og det har sendt et forkert signal," siger Rabih Azad-Ahmad og tilføjer, at det er vigtigt fortsat at prioritere integrationen.
Der tales i stedet om at danne et "medborgerskabsudvalg", som så skal også skal omfatte ligestillingsudvalget og ældrerådet.
"En farlig vej"
Men AarhuSomali er imod:
”Forslaget om at nedlægge Integrationsrådet opfattes af mange sådan, at politikerne vil lukke munden på de etniske minoriteter. Og det er en farlig vej at gå. I AarhuSomali mener vi, at Integrationsrådet ikke skal afvikles, men i stedet for udvikles,” siger Abdirahman M. Iidle.

”Det nævnes, at Integrationsrådet selv støtter nedlæggelsen. Men dette er ikke sandt. Forslaget har ikke været til afstemning i rådet. Og det er min helt klare opfattelse, at der i Integrationsrådet er et flertal for at bevare rådet og udvikle det,” siger Abdirahman M. Iidle.
Der ER flertal for nedlæggelse
Jo, der er flertal i integrationsrådet og i øvrigt også i byrådet for at nedlægge rådet og se sig om efter noget nyt, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) på vælgermødet på Godsbanen om integrationspolitik.

Spørgsmålet om nedlæggelse af rådet blev rejst her og kritiseret for at knægte etniske minoriteter, men blandt de otte politikere i panelet ville kun Maria Sloth (Enhl.) bevare rådet. De øvrige vil se integrationspolitik i et nyt lys, eventuelt igennem et kommende medborgerskabsudvalg eller "sag-til-sag-inddragelse".
Efter mødet har Bünyamin Simsek (V) skrevet til AarhuSomali, at rådet bør fortsætte, men i en ny ramme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.