Krydset ind til Bazar Vest er livsfarligt, lyder der fra oprørte beboere, der har haft utålmodige bilister alt for tæt på inde livet.
Bekymret for Lykkeskolens børn
Joan Hansen er på vej over bazarvejens fodgængerfelt fra Bazar Vest over til Toveshøj, hvor hun bor, da hun får sig en stor forskrækkelse. Hun er næsten ovre på den anden side ad gaden, da en utålmodig bilist, der holder og skal lave et venstresving ind mod bazaren, gasser op og ræser over fodgængerfeltet kun få centimeter fra at ramme hende:
”Jeg blev simpelthen så vred, jeg bandede hele vejen hjem, og min samlever måtte tale mig til ro længe. Det var bare alt for tæt på at gå galt,” siger hun og illustrerer med hænderne, hvor tæt bilen var på at ramme hende.
Det er ikke første gang Joan Hansen oplever, at bilister kører hasarderet på vej ind og ud fra bazaren, uden hensyn til fodgængerfeltet, på trods af lysreguleringen, og det bekymrer hende meget: ”Lykkeskolen ligger jo i bazaran, og herfra kommer mange børn, der skal over krydset,” siger hun.
Farligt kryds er indgang til Toveshøj
Anett Sällsäter Christiansen, der er afdelingsformand i Toveshøj, har ligesom Joan Hansen dårlige oplevelser med samme kryds.
”Det er ikke mere end tre uger siden, jeg hørte braget fra et uheld helt oppe fra min lejlighed. Der ligger alt for ofte glasskår efter uheld, og lysreguleringen er tit ude af drift i ugevis, fordi de er blevet påkørt,” fortæller hun.   
”Bilisterne kører over for både rødt og gult, det virker som om, de er fuldstændig ligeglade,” siger hun.
”Man ser ofte bilister, der tager sving med håndbremsen, brænder dæk af og bare drejer uden at kigge sig for. For dem virker det måske harmløst, men det er kun, indtil det går galt,” siger hun.
Anett Sällsäter fremhæver også, at krydset for mange af beboerne i Toveshøj er en primær passage ind til området: ”Det er enten her, over broen eller krydset ved Gudrunsvej, man benytter, når man skal ind i Toveshøj,” siger hun.  
Bazarkrydset afløser Edwin Rahrs Vej-krydset
I lang tid var krydset ved Edwin Rahrs Vej og Gudrunsvej plaget af rådden kørsel og mange ulykker. Det fik politiet til at rette særlig opmærksomhed mod kørslen her. Og det ser ud til at have hjulpet.
Derfor håber både Joan Hansen og Anett Sällsäter, at lignende tiltag kan blive taget i forhold til krydset ind til bazaren.
”Jeg har tænkt mig at henvende mig til politiet. Jeg tror ikke, at bump hjælper. De er her nogle steder i området, og folk flyver bare hen over dem i bil, så man kan høre de skraber bunden, det er åbenbart ligemeget med bilerne,” siger Joan Hansen, og Anett Sällsäter er enig:
”En eller anden form for zigzag-forhindring inden fodgængerovergangen ville måske være en løsning, så folk var tvunget til at tage farten af, når de drejer,” foreslår Toveshøjs afdelingsformand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.