For første gang i en årrække blev Gellerups grundlovsfest holdt indendøre, fordi der var udsigt til skybrud. Hvordan skulle det nu gå, og vil der overhovedet komme nogen, tænkte man nok inden starten, men det blev faktisk en flot succes inde i Nordgårdhallen.
Anslået 300 mennesker deltog, flest børn, og der kom da også nogle fra Gellerups naboområder for at fejre grundloven og Gellerups særlige nabo-team.
Musikalsk var festen også i top. Især kunne soulsangeren Pearl – bosiddende i Søvangen – varme salen op til en fest.

Et stort program var op, og det blev styret af dagens konferencier, Randa Radwan. Vi fik en god blanding af underholdning fra scenen, taler og aktiviteter for børn, og både en borgmester (Jacob Bundsgaard) og en tidligere borgmester og nuværende forsvarsminister (Nicolai Wammen) holdt grundlovstaler. Ungebyrådet skulle også have holdt tale, men de unge politikere glemte vist at komme.
Sammen med Wammen
Wammen er populær i Gellerup, og mange ville hilse på og få taget selfies, inden han gik på scenen for at tale om fællesskabet og trygheden:
"Jeg besøgte ACFC for lidt siden, og der blev jeg straks spurgt, om jeg ikke havde vagter med. Men det er netop det gode ved Danmark, at vi ikke har behov for vagter, men har tillid til hinanden. Jeg føler mig for eksempel helt tryg, når jeg går rundt i Gellerup," sagde han og høstede klapsalver for den bemærkning.
Både han og borgmester Jacob Bundsgaard omtalte i deres taler de unge, der lokkes til at deltage i religiøse krige. Det skal de lade være med, for krige er ikke svaret – det er fællesskabet i stedet, betonede Nicolai Wammen.
"Tak, Gellerup, fordi I gør Århus til en bedre by," lød hans afsluttende one-liner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.