For femte år i træk arrangerede Litteraturen på Scenen, Aarhus Litteraturcenter og den lokale kulturforening KulturGas lørdag heldagsarrangementet Sommerstemmer.
Hvordan gengiver man et kulturarrangement ved foden af Brabrand Søen, på en måde som går ud over en steril gengivelse af ” fra det ene tidspunkt til det andet optrådte Naja Marie Aidt, hun så ud til at nyde at være hjemme i lille Danmark, og folk sad rundt omkring i græsset og alt var meget idyllisk. Og så kom de næste medvirkende…”

Det er for mig med kulturelle begivenheder som med en rejse. At oplevelsen helt afhænger af, hvordan man subjektivt trækker den ind i sindet.  Der findes næppe én af de tilstedeværende, som ville gengive deres oplevelse af et sådan event fuldstændigt éns. Og det er nok heller ikke meningen.

Oppe i teltene er der boder fra Godsbanens litteraturcenter, hvor der er salg af bøger. Tre yngre mennesker skiftes til at stå i boden, hvor der er tilbud på eksempelvis deres antologi fra tidligere på året. Ved siden af står Kirkens Korshær med litterære tilbud.
Jeg kikker lidt på en gammel digtsamling fra begyndelsen af 1980´erne af Lene Krogh Bertram. En ældre mand i boden og jeg enes om, at det i dag nok mest er på internettet, at den slags udgivet. Sørgeligt, for der er altså noget herligt rustikt over den tids bøger, udgivet på mindre forlag.

Unik stemning
Digte, noveller og musik, der fremføres under åben himmel, åbner op for en unik stemning. En pige fra Godsbanen går rundt i lang, sort skjorte. Hun har ligget i græsset, der er græsstrå på hendes kjole. Både hun og jeg har kameraet fremme.

Børnefamilier af både gammel-dansk og ny-dansk oprindelser sidder rundt om i græsset, inden for få meters afstand ses børn kun med ble, få meter væk fra børn i somalisk tøj. Børnene løber rundt, og nede ved vandet er der bål med snobrød. Kærestepar i alle aldre ligger i armene på hinanden i græsset.

Naja Marie Aidt har læst op og står nu og lytter på, inden hun skal med en taxa. Hun har glemt sin kontrakt med arrangørerne i udskænkningen, og en arrangør går hen til hende og afleverer den til hende.

En mand i 65-70-årsalderen ligger med en t-shirt med teksten ”If you´re not crazy – you´re not normal!” Senere, på vejen ud, går jeg hen til ham og giver ham hånden og siger ”den t-shirt er jeg helt vild med!”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.