Det var en meget tynd stak ansøgninger, der tirsdag kom frem til fritidsjobvejleder Ghassan Hassouns skrivebord. Han og varmemester Ahmed Mansoura havde  håbet på en del flere end de 12 ansøgninger, for helt op til 30 friske unge mennesker kunne der være plads til. En 13. ansøgning kom efter fristen.

”Det er lidt mærkeligt, at så få har søgt sommerjobbet i Gellerupparken og Toveshøj, for de unge kan tjene gode penge, og de kan få den første indføring i det at være på arbejdsmarkedet, skrive CV, oprette NemID og så videre,” siger Ghassan Hassoun. Han siger, at der er annonceret mere end sidste år, men det har ikke hjulpet.

”Vi har spekuleret over, hvorfor det er sådan, så vi kan ændre noget og forhåbentlig få flere ansøgere næste år. Kan der være noget, der synes, at 20 timer om ugen er for meget, og at de er skoletrætte? At det er Ramadan? At de er generte over at skulle arbejde i deres eget lokalområde? At annoncen ikke var attraktiv nok?  Det vil vi gerne vide noget mere om.”

Ud af de 13 ansøgere kan de 11 blive ansat, de sidste to er under 15 år. De skal arbejde fra 7. til 18. juli med mindre opgaver i Gellerupparken og Toveshøj, og de vil forinden få en forberedende undervisning. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.