For nogle børn kan det være svært at komme i gang med en fritidsaktivitet. For-eningsGuiderne baner vejen til en aktiv fritid gennem brobygning til foreningslivet og information om de mange forskellige fritidstilbud, der er for børn i området.
ForeningsGuiderne starter nu op som en lokal indsats i Gellerup/Toveshøj i et samarbejde mellem Frivillignet, Det Boligsociale Sekretariat i Gellerup/Toveshøj og Aarhus Kommune. Det betyder, at langt flere børn fra Gellerup vil få mulighed for at få hjælp til at starte i en forening.
Jobopslag til koordinator
Guiderne søger netop nu en koordinator, der ansættes som studentermedhjælper 10 timer om ugen – se jobopslaget her. Der er ansøgningsfrist 23. juni.
Koordinatoren skal arbejde med 12 frivillige ForeningsGuiderne, hvis vigtigste opgave at hjælpe børn og unge i Gellerup med at starte i en forening. Han/hun skal rekruttere og motivere de frivillige guoder, og bevare overblikket over de guidede børn.
De frivillige guider tager kontakt til barnet og dets forældre, og hjælper med at finde og formidle informationer om foreningsaktiviteter, der matcher barnets ønske. Første gang følger guiden med og fungerer som bindeled mellem foreningen og barnet. ForeningsGuiderne i Aarhus har side 2012 guidet næste 300 børn ind i foreningslivet.

Nye muligheder i Gellerup
”Vi håber, at de børn, som gerne vil gå til noget i deres fritid, får hjælp til at blive guidet ind i de mange foreningstilbud vi har i området. Vi ser frem til en styrket lokal indsats gennem ForeningsGuiderne” siger netværkskoordinator i Gellerup, Wissal El-Arid, som er den person i den boligsociale indsats, som varetager kontakten til områdets mange foreninger.

Hvis du har lyst til at blive frivillig guide, eller du har børn, der gerne vil guides, kan du henvende dig via www.foreningsguiderne-aarhus.dk
Målgruppen er børn mellem 5 og 14 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.