I slutningen af august blev der i Foreningernes Hus og Gellerup Kirke afholdt multikulturel festival til støtte for et børnehjem i Somalia. Nu sker der noget.

Knapt 27.000 kroner blev sendt fra Gellerup til Somalia, hvor der nu bliver bygget undervisningsfaciliteter til børn i alderen 6-15 år på børnehjemmet Alsanod Orphanage Centre. Fornylig blev pengene modtaget, og nu rykker projektet.

Borde blev bygget
Første step har været at bygge borde til brug i undervisningen, som indtil klasselokalerne er bygget vil foregå udendørs. Klasselokalerne bliver så det næste step, og der vil blive bygget otte i alt, oplyser Abdirahman Yusuf, som er lokalt medvirkende i projektet.

De kulturelt interesserede kan få nyttig viden om somalisk kultur. Drenge og piger sidder i samme rum, dog i hver sin side af rummet, men undervisningen er altså ikke kønsopdelt. Ligeledes kan en høj grad af sirlighed i påklædningen konstateres, og der er orden. Forskellige uniformer til forskellige klasser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.