FC Freestyle åbnede med solid sejr, da årets Gellerup Cup i går blev fløjtet i gang på ACFC’s træningsanlæg i hjertet af Gellerup. 19 hold i forskellige aldersklasser var tilmeldt og tændt på at vise, hvad de kunne, da dommeren på slaget 14 blæste årets første kamp i gang mellem FC Karzoun og FC Freestyle.
Begge hold spiller i u9/u10-rækken og var således blandt de yngste spillere denne smukke, men ustadige sommerdag.

Inden da havde aftroppende cheftræner i ACFC Mahmoud Dirawi indledt med en kort ceremoni på banen, hvor han næsten lykkedes med at få de to hold til at synge med på den danske nationalsang, ”Der er et yndigt land”, som man gør ved alle rigtige fodboldturneringer – også selvom de unge spillere ikke var helt enige om melodien…

Fra kampens start blev der holdt et højt tempo på begge hold. Der blev kæmpet, driblet og lavet lækre indlæg, selvom det meste af første halvleg kom til at udspille sig på FC Karzouns banehalvdel, hvor FC Freestyle havde de fleste boldberøringer.

Den ihærdige fight blev dog ikke omsat i så mange målchancer som man måske kunne forvente, men alligevel lykkedes det FC Freestyles angribere at score et par mål. Efterhånden som kampen skred frem blev det også nødvendigt at foretage udskiftninger på begge hold, men der var smil og fair play, når spillerne fra det modsatte hold hjalp deres modstandere på benene igen så kampen kunne fortsætte.

Misbrugte straffespark
I anden halvleg faldt kampens eneste straffespark til fordel for FC Freestyles. Skytten misbrugte imidlertid sin chance og skød forbi målet, uden at FC Karzouns målmand behøvede at gribe ind.

Resultatet af de unge drenges anstrengelser i begge ender af fodboldbanen gav FC Freestyles en klar sejr på 5-2 over FC Karzoun i den første kamp i Gellerup Cup 2015.

Fodboldturneringen fortsætter de kommende onsdage på ACFC’s træningsbaner.