Fra mandag d. 27. juli til fredag d. 31. juli (uge 31) afholder ACFC årets sommerfodboldskole i samarbejde med Get2Sport og DBU. Der er i år 100 deltagende børn og mange står på venteliste.
I år er der for femte gang fodboldskole i Gellerup. Hver dag fra kl. 9 til 13 vil ACFC’s baner genlyde af glade børn og spark til boldene. Fodboldskolen får blandt andet besøg af DBU’s formand Jesper Møller, Gellerups lokale politiker Jens Joel – og forhåbentligt to superligaspillere fra AGF.
Halvdelen er piger
Mens der sidste år var plads til 70 deltagere, har man i år givet 100 fodboldglade børn mulighed for at blive bedre fodboldspillere. ACFC’s formand, Afif Abdallah, ville ønske, at man kunne optage endnu flere børn, men han er glad for projektets positive udvikling:
”Der er en stor og stigende interesse for vores fodboldskole og især er jeg glad for, at der er kommet flere piger med. Det første år var der slet ingen piger, mens der sidste år var 29. I år er der hele 46 piger tilmeldt,” lyder det fra en glad og stolt formand, der uddyber:
”Vi stræber efter en lige fordeling af kønnene. Vi har derfor lavet en mere målrettet indsats i år og virkelig spredt budskabet om, at piger selvfølgelig også skal med på fodboldskolen. Derfor ser vi også, at flere piger melder sig ind i ACFC.”
Afif Abdallah finder det meget positivt at fodboldskolen samler børn fra mange forskellige kulturer. Han savner dog at se flere etnisk danske børn komme med på fodboldskolen i Gellerup.
Sammenhold og sund mad
Fodboldskolen skal give børnene en følelse af fællesskab og sammenhold – både ved frokostbordet og på fodboldbanen. Alle deltagere får deres helt egen landsholdstrøje og shorts samt en fodbold fra DBU:
”Det giver børnene en følelse af at høre til Danmark og giver dem et helt andet forhold til det danske landshold. Det får flere til at gå op i landsholdet og i at heppe på Danmark, næste gang de ser landskamp i fjernsynet,” lyder det fra Afif Abdallah, der sætter stor pris på samarbejdet med DBU og Get2Sport.
Udover boldspillet vil fodboldskolen også have fokus på at give børnene viden om en sund kost og gode spisevaner. Derfor skal børnene spise frokost sammen og man vil tale med dem omkring usunde madvarer og faren ved for mange søde fristelser.
Tilmeld i god tid
Og det er ikke bare i Gellerup at Get2Sports fodboldskole er populær; 11 andre steder landet over har børn mulighed for at blive bedre til fodbold – samtidig med, at de kan få nye venner og sundere kostvaner.
Den store interesse for at komme på fodboldskole gør, at man skal melde sig til i god tid. Afif Abdallah opfordrer til, at man næste år tilmelder sig allerede i maj måned for at være sikker på at komme med. Tilmeldingen sker ved henvendelse til ACFC.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.