I dag er der folkeafstemning over hele landet. Det, som befolkningen går til valg om, er, om udvalgte danske retsforbehold, som vi har overfor EU, skal omdannes til en såkaldt tilvalgs-ordning. Og det er et kompliceret emne, som til det sidste har delt befolkningen; Mange, inklusive regeringspartiet Venstre, deres støtteparti Konservative og de store oppositionspartier Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre, har opfordret os alle til at stemme JA.

Andre, som er bekymrede ved udsigten til, at endnu flere danske forhold blandt andet på rets- og flygtningeområdet skal bestemmes uden for Danmarks grænser i EU-hovedsædet i Bruxelles, har valgt at stemme NEJ til forslaget. Det gælder først og fremmest Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Ikke så meget gang i Globus1
Som sædvanlig er afstemningsstedet for alle, der bor i Gellerup og Toveshøj, i Globus1. Og indtil først på eftermiddagen har det været en ret stille dag fortæller rådmand Rabih Azad-Ahmad, der leder valgstedet hele dagen igennem:

”Lige nu er stemmeprocenten den samme som ved byrådsvalget i november 2013, nemlig ca. 11% (optalt kl. 11, red.) Det er lavere end ved folketingsvalget i sommer, som på samme tidspunkt lå på omkring 18%. Det er også sådan denne gang at emnet er kompliceret for de fleste; og kun de, som føler, at de virkelig har forstået hvad afstemningen drejer sig om, rejser sig fra sofaen og går ned og bruger deres stemmeret”, forklarer rådmanden til gellerup.nu

Plads til demokrati-praktikanter
Med god plads i hallen har der til gengæld været tid og plads til at have besøg af to såkaldte demokrati-praktikanter. Det er nye flygtninge, der skal integreres i Danmark, som bliver tilbudt at komme hen og observere hvordan et valg foregår. Og dermed hvordan demokrati udføres i praksis, fortæller Rabih Azad-Ahmad:

”Vi er rigtig glade for, at der også er tid og overskud til at præsentere vores nye medborgere for demokratiet og hvordan det fungerer. Det er et tiltag, som vi prioriterer højt i Aarhus Kommune. For det er hele fælleskabets ansvar at alle ved, ikke bare hvad de skal stemme om, men også hvordan de kan bruge deres demokratiske ret til at afgive deres stemme,” slutter rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Valglokalet i Globus1 lukker kl. 20 i aften, så du kan stadig nå at gå ned og stemme, hvis du ikke allerede har gjort det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.