Til foråret 2016 genåbner Gellerupscenen, senest kendt som A-Toget! Det er Kulturhovedstaden, som står bag genåbningen scenen, som skal være et nyt kulturelt mødested frem mod kulturåret 2017.

Det er kun fem måneder siden, at der blev sagt farvel til A-toget, efter det i et par år havde fungeret som et livligt hjem for Cirkus Tværs og lagt hus til mange spændende kulturelle arrangementer. Nu genopstår den gamle scene endnu engang. Denne gang i forbindelse med Kulturhovedstadens projekt i Gellerup, som har fået navnet EUTOPIA, der på græsk betyder et smuk og dejligt sted.

Det er planen, at scenen skal blive et levende kultursted i forbindelse med Kulturhovedstad 2017, hvor Gellerup og Toveshøj skal være vært for et fuldmånearrangement i juli måned.
Projektlederen bag EUTOPIA er Gitte Christensen, der er ansat af Aarhus Kommune til Gellerup-delen af Kulturby 2017. Fuldmånearrangementet skal finde sted i Gellerup i fem dage i juli 2017.

Hans Krull rykker ind
Genåbningen af Gellerupscenen tager fart fra midten af februar, hvor dørene slås op til en månedlang happening med workshops sammen med multikunstneren Hans Krull. Han skal sammen med interesserede beboere og andre aarhusianere gøre scenens gamle foyer til et lækkert rum, så det allerede fra nu af kan danne ramme om forskellige mindre kulturarrangementer.

”Alle, der har lyst til at bidrage og hjælpe til, er meget velkomne til at kigge ind og være med. Man behøver ikke at være skuespiller eller kunstner,” siger Gitte Christiansen, der også får hjælp af gøglerskolen til at gøre scenen brugbar igen.

”Og alt, hvad vi bruger, på nær malingen, skal være genbrug eller måske noget, som vi får forærende af beboerne”.

Dødssynd at lukke teater
Som teaterinstruktør og skuespiller er Gitte Christensen utrolig glad for, at hun kan være med til at få skabt liv ind i den gamle scene under Gellerup Bibliotek.

”For man lukker altså ikke kirker, og man lukker heller ikke moskeer, og man lukker slet ikke teatre. Det er en dødssynd, for et teater er et verdsligt kultsted, som er i stand til at omfavne alle,” fastslår Gitte Christensen, som håber, at scenen i de kommende år kan blive rammen om både små og store kulturarrangementer, som skal foregå under den paraply, der bliver kaldt
EUTOPIA.

”Og så skal det være et sted, hvor vi kan mødes og øve og forberede os på den helt store event, for tag over hovedet er nødvendigt i Danmark, hvor vejret altid spiller en rolle.”

Tilbagevendende event
”Vores fuldmånearrangement i Gellerup, som hedder EUTOPIA 2017, skal være en international festival med teater, musik, sport og cirkus, der over fem dage i juli skal transformere Gellerup og lave det til et mødested for et tusindtalligt publikum,” siger Gitte Christensen.
Hun afslører, at tanken bag EUTOPIA Festivalen også er, at den skal være en international tilbagevendende begivenhed både i 2019 og 2021, så Gellerup kan blive kendt som et internationalt mødested, hvor den folkelige kultur og kommunikationen mellem mennesker udforskes både i teori og i praksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.