Det var en meget nysgerrig og nervøs mig, som i februar måned trådte ind på kontoret i Det Boligsociale Sekretariat i Gellerup & Toveshøj. Fordommene fra omverdenen fyldte en del i mit hoved – Historier om kriminalitet, radikaliserede muslimer, dårligt integrerede borgere og jeg kan blive ved….! Det var her jeg skulle i praktik under min socialrådgiveruddannelse og være med til at realisere den sociale helhedsplan i området og løse de sociale udfordringer. 
I min primære indsats har jeg arbejdet med målgruppen 18-29 årige unge, som enten står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet eller i risiko for ikke at gennemføre en ungdomsuddannelse. Min opgave har været at opsøge disse unge, afklare dem i forhold til uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, vejlede og hjælpe dem med CV, ansøgninger og med at finde jobs og praktikpladser.
I mit arbejde har jeg oplevet ressourcestærke unge med unikke egenskaber, som man skal lede længe efter i resten af Aarhus. De kan beherske flere sprog, håndtere forskellige sociale fælleskaber og er ikke bange for at sige deres meninger. Derudover er beboerne i området meget aktive, og de kæmper hver dag for at gøre en forskel for sig selv, hinanden, området og ikke mindst for resten af samfundet.
OG så er her jo slet ikke farligt, som jeg troede! Jeg kan gå mellem blokkene og i Bazaren helt alene, – Og nej, man bliver ikke ligefrem stukket ned eller undertrykt, men man kan få sig en dejlig saftig shawarma!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.