Tre mænd på henholdsvis 30, 26 og 33 år er i dag alle blev idømt syv års fængsel for forsøg på manddrab på en 23-årig mand i august sidste år. Den 33-årige blev desuden betinget udvist af Danmark, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 
Episoden fandt sted på Janesvej 12. august kl. 23.30, hvor den 23-årige og hans kammerat blev opsøgt at tre maskerede mænd. Den ene var i besiddelse af en pistol, og han affyrede flere skud mod den 23-årige, der under sin flugt fra stedet blev ramt i foden. 
Skyderiet var en udløber af en årelang familiefejde, og to af de tiltalte, der i øvrigt er brødre, er tidligere idømt henholdsvis tre og fire års fængsel for vold mod den 23-årige, der er deres grandfætter. De var på udgang fra fængslet, da episoden fandt sted.
Omfattende bevisførelse
Østjyllands Politi oplyser, at sagen har været omfattende at efterforske, fordi der ikke har været nogen oplagte, tekniske beviser. Gerningsmændene var effektive til at fjerne alle spor på gerningsstedet, og de har hele tiden nægtet sig skyldige.
"Vi har også oplevet, at flere af de centrale vidner ændrede forklaring undervejs i sagen, hvorfor et tema under sagen blandt andet var belysning af, hvorvidt vidnerne var blevet pressede til at ændre forklaringerne," siger anklager ved Østjyllands Politi Jacob Balsgaard Nielsen.
Politiets efterforskning og anklagernes arbejde i retten har været fokuseret på at samle en hel perlerække af mindre beviser – herunder vidneforklaringer, videoovervågning, oplysninger om de tiltaltes telefoner mv., så der til sidst ikke var tvivl om, at det var de tiltalte, der var gerningsmændene.
Tilfreds anklager
Alle tre tiltalte blev dømt skyldige i at forsøge at dræbe den 23-årige, i at forvolde fare for hans kammerat, der dog ikke blev ramt, og i våbenbesiddelse. 
Anklager Jacob Balsgaard Nielsen er tilfreds med dommen på de tre gange syv års fængsel samt den betingede udvisning. 
"Det understreger alvoren af at skyde på hinanden imellem blokkene i et boligområde. Selvom målet var at ramme en bestemt person, er det farligt og utryghedsskabende, at skyde flere gange i et tætbeboet boligområde," siger han.
Alle tre tiltalte ankede på stedet dommen til frifindelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.