Torsdag den 29. marts var ikke bare en normal dag på Eutopia Stage, men en mere speciel en af slagsen, da Eutopia Stage skulle lægge scene til Artbeat Prisen 2017.
Det er fjerde gang, at prisen uddeles, men første gang at begivenheden afvikles i Jylland. Artbeat Prisen er en hyldest til dansk kulturformidling, så derfor ligger det også lige til højrebenet at afholde det i den europæiske kulturhovedsstad 2017, og nærmere bestemt Gellerup, der oser af kultur og diversitet.
Inden selve prisoverrækkelsen begyndte, bød salen sangerinde Kristina Holgersen velkommen, som skulle stå for dagens første musikalske indslag. Kristina Holgersens sangtekster tager udgangspunkt i forfatteren Helle Helles romaner, og publikum kunne heller ikke andet end at trække på smilebundet, da Holgersen præsenterede den noget alternative titel på sin sang ”Fire forskellige saltstænger”.
Talentprisen

(foto: Per Ryolf)
Så var det tid til første prisoverrækkelse, Talentprisen. De nominerede var Heatbeats, Københavns Radiobiograf og Jacob Vinkler. Prisen blev overrakt af Eutopias egen Brigitte Christensen, som kunne afsløre, at vinderen var Københavns Radiobiograf, som udover æren også kunne gå hjem med 10.000 kr.
Efterfølgende blev der holdt en form for ”kulturtale” af forfatteren Jacob Skyggebjerg, hvis tale var en opsang til det materialistiske samfund, som havde opslugt kulturen og dermed menneskets sjæl. Et budskab, som helt klart gav noget til eftertanke hos publikum.
Særprisen
(foto: Per Ryolf)
Nu var det tid til nummer to prisoverrækkelse, som var Særprisen. Den skulle forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner overække. De tre nominerede var Camønoen, Folkebibliotekerne og Den Korte Radioavis. Den Korte Radioavis løb med sejren og havde under deres takketale et stærkt statement: ”Vi har brug for mere humor med holdning, der får os til at sænke paraderne,” hvilket førte til stor applaus fra publikum.
Efter overrækkelsen af Særprisen var der musik fra dj-gruppen Vera, som blandt andet havde arbejdet med den succesfulde sangerinde Mø. De spillede deres eget helt nye nummer, der formåede at blande elektronisk musik med klassisk jazzet saxofon. En fantastisk auditiv oplevelse, som man ikke kunne andet end at lade sig opsluge af.
Hovedprisen
(se billedet øverst)

Efter det musikalske indslag var det blevet tid til dagens sidste pris, nemlig Hovedprisen. Her var de nominerede Hardland festival, Velkommen Til Twin Peaks og Corpus. Prisen blev overrakt af tidligere kulturminister Marianne Jelved, der kunne afsløre at vinderen af Hovedprisen 2017 var Teaterforestillingen Velkommen Til Twin Peaks. Forestillingen er en eksklusiv bilrejse gennem Odsherred, hvor man besøger de lokale. Udover statuetten vandt de også 25.000 kr, som de sagde skulle gå til en stor fest for alle de medvirkende.
Årets Artbeat Prisen lakkede mod enden, og efter en sidste stor applaus kunne publikum gå hjem en kulturel oplevelse rigere.
Læs mere om Artbeat-prisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.