En flot gammel sten pryder nu det græsbelagte areal mellem Gudrunsvej 78 og Nordgårdhallen. På stenen er indgraveret "Fælleden" – og det ligger der en historie bag.
Stenen har holdt sig skjult i en årrække. Men Helle Hansen, Gellerupparken, husker, at en masse pladser og steder fik navne omkring 1985, og at Fælleden var et af stederne.
Arealet var legeplads med blandt andet en gyngecirkel i mange år, tæt på den gamle fodboldbane og Klubberne i Gellerup. Stenen dukkede op for nylig, da entreprenørernes var i gang med at gøre klar til ny bypark. Den havde navnet Fælleden hugget ind i sig.
Pia Katballe fra Gellerupsekretariatet og Eutopia fortæller, at entreprenøren heldigvis ikke smed stenen hen i bunken til andre kampesten, men gemte den heldigvis lidt til siden.
"Claus Damgaard fra klubberne gjorde mig opmærksom på den – og spurgte om den ”nye plads” syd for Nordgårdhallen havde fået et navn. Det kunne jeg så fortælle, at det havde den ikke. Og vi blev hurtigt enige om, at så kunne den jo lige så godt arve den sten, hvor der stod Fælleden på," fortæller Pia Katballe.
"Så nu har vi fået en ny Fælleden i Gellerup, da jeg fik flyttet stenen flyttet ned på den nye plæne," siger en glad projektleder.
Helle Hansen husker, at flere pladser blev navngivet omkring 1985 i forbindelse med en konkurrence. Her blev også "Den jordiske Freds Plads" ved kirken navngivet. Men som hun husker det, var Fælleden det eneste sted, der fik en sten sat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.