At have venner. At gå i klub. Sund mad. At være social. At man kan snakke med hinanden med om alt. Et fritidsjob. Motion. At man er glad.
Listen over det gode børne- og ungdomsliv i Gellerup-Toveshøj er meget længere, for der manglede ikke input, da 17 unge i alderen 14 til 17 år fra Gellerup, Toveshøj og Ellekær samledes til paneldebat hos UngiAarhus Gellerup-Toveshøj i pedelboligen ved Tovshøjskolen.
Anledningen var en forespørgsel fra rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, som har igangsat en række dialogmøder i forbindelse med et byrådsforslag om at gentænke kommunale og andre tilbud til børn og unge i netop Gellerup, Toveshøj og Ellekær.
De unge debattører er i forvejen vant til at ytre meninger, idet de er medlemmer af elevråd samt Børn og Unge-byrådet og den der til hørende politiske baggrundsgruppe.
UngiAarhus Gellerup-Toveshøj producerede i samarbejde med en af gellerup.nu’s ungereportere tre videoklip, som præsenterede alle input. Videoerne blev forrige uge vist til endnu et dialogmøde, denne gang på Tovshøjskolen. Dialogen her tog blandt andet udgangspunkt de lokale børn og unges input og kommentarer.
Her under kan du læse et lille udpluk af, hvad der ifølge de unge deltagere i paneldebatten er vigtigt og forhindringer for det gode børne- og ungdomsliv:
Et godt liv for børn og unge er:
At have voksne at snakke med om problemer. Mindre mobning. Hvis der boede flere ’danskere’ i området. Mulighed for at være social. At have venner.
At gå i klub. Hvis man har gode legepladser. Sund mad. Begivenheder for børn. Mange udendørsaktiviteter. At dyrke motion. Frihed. Hensyn. Forældre der kan passe på dig. Når forældre snakker godt sammen. At man kan stole på sin lærer. At man kan snakke med hinanden om alt. Gode naboer. Ingen fordomme. Stabil økonomi. At kunne købe det, man har brug for. En ven der kan hjælpe med lektierne.
Hvem eller hvad kan hjælpe med dette?
Forældrene. Pædagoger. Søskende. Venner. Dyr. Rollemodeller. Lærere. Psykologhjælp på skoler. Socialrådgiveren. Rådmanden og borgmesteren. Klubber for børn under 13 år. Sport. Lektiehjælp. Nye legepladser. Cirkus. Forskellige kulturer sammen. Gode sportstrænere. Mentorer. En god omgangskreds. En god skole og skolegang. Ungdomsskolen.
Hvilke forhindringer er der?
Ingen fritidsklubber. Lange skoledage. Ingen sociale sammenkomster. Strenge forældre. Ingen venner. Syge forældre. Forældre der slår på deres børn. Skilte forældre. Mobning. Dårlige voksen-relationer. Ikke at blive motiveret nok. Kriminalitet. Ingen steder at lege. Mangel på aktiviteter. Religion. Politikere. Ingen at snakke med. Uvenner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.