Hellerup, der ligger i en af landets rigeste kommuner, Gentofte, fik i marts besøg af en gruppe unge fra Gellerup.
Besøget var en opfølgning på et besøg sidste år, hvor en gruppe unge fra Hellerup besøgte Gellerupparken.
Villabyerne, lokalavisen i Gentofte har beskrevet besøgene og talt med flere af de unge.
Ahmad El-Mohammed er 18 år, bor i Gellerupparken og arbejder som frivillig i organisationen Unge4Unge, der har arrangeret kulturmøderne. Unge4Unge blev oprettet som en del af Hotspotcentret i Aarhus Kommune, men hører nu under Ungdomscentret. Mange frivillige arbejder i netværket, som har som mål at øge trygheden.
Hellerup-unge kender også til fordomme
Han havde en masse fordomme før han mødte de unge fra Hellerup; ”Jeg var sikker på at ville møde en masse snobber, men jeg blev positivt overrasket,” fortæller Ahmad. Han fortæller videre, at de unge fra Hellerup kender til det at blive mødt med fordomme, fordi de netop kommer fra et rigt kvarter: ”De kendte rigtig godt til den negative energi som man oplever, når folk møder en med fordomme,” siger han til lokalavisen.
Astrid Larsen fra 3. g. på Ordrup Gymnasium var med på turen sidste forår, hvor de unge fra Hellerup besøgte Gellerup. Det var første gang hun besøgte et udsat boligområde, og hun fortæller til lokalavisen: ”Vi blev modtaget virkelig åbent. Og var på besøg i Bazar Vest, hvor vi fik den bedste kebab hos Bilal.”
I Gellerupparken bor der mere end 80 forskellige nationaliteter, og Astrid sammenligner med Gentofte, ”som jo er en virkelig homogen kommune, hvor vi alle ligner hinanden.”
På studietur i Danmark
Hun mener at flere unge skal på studietur i Danmark, end for eksempel til udlandet: ”Det er vigtigere at komme til Gellerup end til London. Alle ser sig selv som EU-borgere. Men hvor dansk er man, hvis man ikke engang kender til de byer og mennesker i det land man kommer fra?”
Amina Hakim, der studerer til socialrådgiver, kender godt til at folk gerne bliver i deres boble: ”Folk har for vane at blive der, hvor de føler sig trygge. Sådan er det også ude i Brabrand og Gellerup. Især de ældre borgere og vores forældre bevæger sig ikke ud og taler med andre end dem fra deres eget land.”
Hun ser selv noget andet hos de unge og har selv gjort noget for at bryde boblen, da hun startede på et gymnasium uden for Gellerup: ”Pludselig kom jeg i klasse med etniske danskere og lærte at omgås folk som ikke lignede mig. Her lærte jeg at folk uden for Gellerup ikke er så anderledes end mig selv, men man skal ud før man kan se det,” slutter Amina.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.