Kampen for at bevare kvindesvømningen i Gellerup er en del af ny udstilling i Den Gamle By.
Da Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet i oktober begyndte at aktionere for at bevare kvindesvømningen i Gellerupbadet, havde de slet ikke tænkt, at deres kampagne en dag kunne ende på museum.
Men efter mange demonstrationer, debatarrangementer, læserbreve og meget omtale i både nationale og lokale medier endte kampagnen som bekendt med, at byrådets flertal valgte at lukke for kvindesvømningen i den offentlige åbningstid. 
Kampagnen havde alligevel gjort så stort indtryk på museumsinspektør Anneken Appel Laursen og andre fra Den Gamle By, at de har valgt at gøre kampagnen til en del af den nye udstilling ”Aarhus Fortæller”. Denne udstilling ligger under jorden i den nyeste afdeling af Den Gamle By og skildrer Århus’ historie gennem tiden.
De besøgende bliver ledt igennem historien via virtuelle installationer, tv-skærme og lyttebokse, hvor folk fortæller deres historier.
Fik plads på protestvæggen
Den åbnede den 11. april, og her har svømmekvinderne fået plads på den såkaldte protestvæg, hvor andre protester gennem tiden i Århus også hænger.
Så pludselig mens de besøgende går rundt og oplever hele udstillingen, er væggen foran dem. Her er planchen, som blev fremstillet til foretræde for Kulturudvalget med forskellige citater fra debatten og billeder fra blandt andet demonstrationer foran rådhuset.
Hanne Østergaard, som også var en del af kampagnen, var inde til åbningen og er glad for udstillingen. ”Den fylder ikke så meget, men det er fedt, at vores kampagne er endnu mere synlig nu,” forklarer hun.
Anneken Appel Laursen fortæller, at der allerede har været nogle, der roste, at kampagnen var med. Hun understreger dog, at alle bidragene på væggen kan blive skiftet ud, hvis der kommer nyere kampagner. Men det bliver i hvert fald ikke foreløbigt med mindre, der kommer store aktioner, som fylder meget mere indenfor den nærmeste fremtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.