I de første to uger af sommerferien er 15 unge fra området trukket i arbejdstøjet. De har hjulpet viceværterne i Gellerup og Toveshøj med at holde udearealerne rene og har fået et indblik i deres arbejde. Nu er de unge klar til at prøve kræfter med et rigtigt fritidsjob.

Fem unge fra Toveshøj og ti unge fra Gellerup fik taget arbejdshandskerne på i deres sommerferie. Efter de blev ansat af afdelingsbestyrelserne, skulle de unge hjælpe viceværterne med at samle skrald, spotte hærværk, samle borde-bænkesæt og få kendskab til arbejdet som vicevært. I alt fire timer om dagen.

En af de unge sommerferiejobbere, Dina, siger: ”Det er hårdt at være vicevært. Det er ikke pænt at der ligger skrald. Man skal passe på sit område.”

Projektet med sommerjob i området er kendt fra tidligere år og er et samarbejde mellem afdelingsbestyrelserne, driften i Brabrand Boligforening og Det boligsociale hus. Formålet har dels været at få de unge til snuse til arbejdslivet, så de måske vil få lyst til at få et fritidsjob, samt at løfte konkrete vedligeholdelsesopgaver i området.

Tidligere år viser, at de unges erfaringer med at arbejde med viceværterne har en positiv effekt på hærværk i området. Således har afdelingsbestyrelserne fået reduceret deres udgifter til hærværk efter tidligere års projekter med at have unge ansat til vedligeholdelsesopgaver.

De unges læring er blevet dokumenteret gennem OCN, hvor de har skulle vise, at de kan udføre de arbejdsopgaver, de har fået stillet. Herudover, at de kunne overholde aftaler og mødetider. Alle unge klarede opgaven.

Fredag til bevisoverrækkelsen var det en meget tilfreds serviceleder for afd. 4, Kári Gylfason, der gav de unge rosende ord med på vejen: ”Det har været en enorm hjælp at have jer med i sommerferien. Det, I har fået lavet, er rigtig godt, så hvis I fortsætter sådan fremadrettet, kommer det til at gå jer godt i livet.”

Efter sommerferien vil størstedelen af de unge i samarbejde med Yggdrasil – Det boligsociale hus arbejde på at finde et rigtig fritidsjob til dem, der har deltaget i projektet. Her vil deres erfaringer med at have et job, komme de unge til gode, når de skal sparke døren ind hos fremtidige arbejdsgivere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.