Denne uge var 90 børn fra nær og fjern samlet til Fodboldskole i Gellerup. På fredag er der afslutning med gaver, beviser og fejring.

Den store flotte kunstgræsbane ved klubberne i Gellerup har været flittigt brugt de sidste par dage. Halvfems børn i alle aldre, både piger og drenge har deltaget i Fodboldskolen i år.

Siden 2011 har man afholdt Fodboldskole i Gellerup som en fast aktivitet i sommerferieperioden. Det har været en stor succes i mange år, og børn fra nærliggende områder er blevet kørt til Gellerup for at deltage. Aktiviteten er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union (DBU), Get2Sport, ACFC samt Fritids- og Ungdomsklubberne i Gellerup.

Motion, fællesskab og fællesspisning

Børnene møder op hver morgen fra mandag til fredag til fælles morgenmad i klubben. De får udleveret tøj, som de tager på med stor glæde og stolthed. Nye venskaber opstår både i omklædningsrummene, på fodboldbanen og i pauserne, hvor der bliver serveret sund mad og frugt. Børnene får viden om sund kost under frokosten som en del af forløbet.

”I løbet af denne uge lærer børnene hinanden at kende. De bliver bedre til at spille fodbold. Og de får mulighed for at blive spottet af talentspejdere fra AGF,” fortæller Afif Abdallah, klubleder i ACFC.

ACFC som er den lokale fodboldklub i Gellerup har nemlig et tæt samarbejde med AGF, Aarhus’ Superligaklub. Det gør det nemt at sende de børn videre, som har lysten og talentet til at spille fodbold.

Pigefodbold er et hit i Gellerup
Sidste år var der flere piger end drenge med i Foldboldskolen. Det er en stor succes ifølge klublederen Afif: ”Vi oplever en stor udvikling i forhold til at pigerne vil spille fodbold,” fortæller han.

Det er noget, Maryan kan bekræfte. Maryan Hayrs børn har deltaget i Fodboldskolen i Gellerup i flere år. I år deltager hendes to døtre, Samira på 10 år og Samawada på 6 år.

”Mange går rundt og tror, at fodbold er farligt for piger. Jeg vil gerne være med til at vise, at piger også kan spille fodbold. Og hvis vores børn ønsker at gå til fodbold, så skal de have lov til det. Der er ingen forskelsbehandling mellem drenge og piger her”, siger Maryan beslutsomt.


Maryan Hayr og hendes datter Samira på 10 år. Hendes anden datter, Samawada, blev kørt hjem efter hun fik en mindre skade og optræder derfor ikke på billedet.

Maryan har boet flere forskellige steder i Aarhus. Men Gellerup er absolut hendes yndlingssted: ”Jeg elsker at bo her, fordi der er så mange aktiviteter. Børn i forskellige aldre har forskellige behov. Men i Gellerup kan alle behov for fritidsaktiviteter blive opfyldt, siger Maryan.

Borgmesterbesøg og fælles afslutning
Onsdag formiddag besøgte borgmester Jacob Bundsgaard (A) Fodboldskolen sammen med blandt andet børne- og ungedirektør Morten Østergaard Christensen, politiker Jens Joel (A), næstformand i DBU Bent Clausen med flere. ”De plejer at deltage med glæde, når vi inviterer dem,” siger klubleder Afif.


Under borgmesterens besøg blev der taget holdfoto med alle.

På fredag afsluttes fodboldugen med et brag af en vandkamp, hvor børnene skal kæmpe mod trænerne. Herefter er der grillfest samt uddeling af gaver og beviser til alle børnene.

Vil dine børn også gå til fodbold? Du kan kontakte Afif Abdallah fra ACFC fodboldklub på tlf.: 29 20 87 82.

Hvis du skal have hjælp til at finde den helt rigtige aktivitet til dit barn, kan du kontakte Anett Christiansen fra Yggdrasil – Det boligsociale hus på tlf.: 23 89 74 16.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.