Tirsdag eftermiddag satte Bydelsmødre i 8220 et foreløbigt punktum for en flere måneder lang kampagne for mere trafiksikkerhed i Gellerup. Cirkus Tværs cyklede og jonglerede, rapperne fra FGU Aarhus Vest rappede, og byrådsmedlem Metin Lindved Aydin talte om at køre hensynsfuldt.

Blodrøde malerier og kopier af afrevne lemmer har i tre uger præget foyeren til Gellerup Bibliotek. Udstillingen skulle gøre opmærksom på konsekvenserne af hensynsløs kørsel, og kunstværkerne var fremstillet af børn fra lokalområdet.

Bydelsmødre i 8220 og Brabrand Billedskole stod for de både kreative og voldsomme kunstneriske udfoldelser, der blev indledt med kreative workshops hen over sommeren.

Tirsdag eftermiddag blev udstillingen ”Kan man være tryg hvis man er utryg?” afsluttet med en event, hvor unge cirkustalenter fra Cirkus Tværs optrådte med blandt andet jonglering og kørsel på ethjulet cykel.

Også de unge rappere fra FGU Aarhus Vest leverede tankevækkende bidrag om at være hensynsfuld i trafikken. Og til sidst talte byrådsmedlem for de radikale, Metin Lindved Aydin, om betydningen af at sætte fokus på trafiksikkerhed:

”De bløde trafikanter er os alle sammen. Det er os selv, vores søskende, vores forældre og bedsteforældre, venner og klassekammerater. Og det er ikke okay, at vi skal være utrygge på grund af andres dårlige opførsel,” sagde han og fortsatte:

”Den utryghed, som vi oplever i trafikken, er det, motiverne i flere af de her kunstværker prøver at indkapsle. Nogle af motiverne er meget dramatiske, meget voldsomme, men sådan kan virkeligheden også være. Og der er unge mennesker, som er blevet dræbt i trafikken ikke så langt herfra. Det skal vi have opmærksomhed på.”

Metin Lindved Aydin, håbede, at indtryk fra udstillingen sætter sig spor – ikke kun i dem der har set den, men også i børnene, som også selv en gang skal ud og køre bil.

”Jeg håber at den her udstilling har medvirket til at skabe en større opmærksomhed om hensynsfuld kørsel. Så har den været en stor succes, for det kan være det, der afgør, om et menneske bliver invalid eller dør,” sagde han.

Næste skridt for trafiksikkerheden i Gellerup bliver formentlig etablering af en trafikskole på City Vests parkeringsplads. Også her er Bydelsmødre i 8220 centrale aktører sammen med forskellige samarbejdspartnere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.