Weekendens loppemarked i City Vest blev en kæmpe succes for Oliven Spejderne i Gellerup og Toveshøj. Salget af brugt pynt og dekorationer fra kælderen i City Vest tiltrak 2500 flere gæster end normalt og indbragte 85.000 kr. til spejdernes aktiviteter.

Både lørdag og søndag strømmede i hundredevis af mennesker til City Vest, hvor Oliven Spejderne med god hjælp fra A. Enggaard havde indrettet både store torv og de tilstødende butikker til en markedsplads.

I massevis af både fjollede og frygtindgydende figurer var sat til salg, og det samme var en masse andre effekter, som A. Enggaard havde fundet frem fra City Vests lagerrum. Det meste har været i brug gennem City Vests farverige historie – og nu kommer de mange ting og sager til glæde og gavn hos de mange købere, som gjorde mange finurlige fund.

Samtidig blev det en dejlig weekend for Oliven Spejderne, som havde mobiliseret både spejderne og deres forældre i loppemarkedet. Da det blev lukketid søndag eftermiddag, var der sammenlagt blevet solgt for 85.000 kroner.

En del af de skabninger, der var hentet op af City Vests kældre, var alt andet end hyggelige – men mange af dem fandt i løbet af weekenden nyere ejere. Foto: Camilla Mølgaard Hansen.

”Det gik fantastisk godt. Jeg er virkelig overrasket over, så mange mennesker der dukkede op i løbet af weekenden. Vi er meget glade for, at folk tog så godt imod vores loppemarked,” siger Mariam El-Khatib som var en del af arrangørgruppen hos fra Oliven Spejderne.

Penge til spejderaktiviteter
Ledergruppen havde lavet en vagtplan, hvor alle blev bedt om at møde i bestemte tidsrum – og hvis det ikke kunne lade sig gøre, kunne de møde op og hjælpe på andre tidspunkter. Det betød, at der hele weekenden var mange børn og voksne omkring arrangementet.

Søndag blev loppemarkedet suppleret af en skattejagt, hvor børn og forældre via ledetråde blev sendt på opdagelse forskellige steder i det nu halvtomme indkøbscenter. Det blev ligeledes en stor succes, fortæller Mariam El-Khatib.

Hun fremhæver ligeledes samarbejdet med A. Enggaard om planlægningen og gennemførelsen af weekenden.

”Samarbejdet har været virkelig godt. A. Enggaard har hjulpet os med opsætning og har været meget hjælpsomme med alt, hvad vi havde behov for,” siger hun.

Indtægterne fra loppemarkedet skal blandt andet gå til Oliven Spejdernes forskellige spejderaktiviteter.

2500 flere i City Vest
Projektudvikler Lars Thesmer Sørensen, A. Enggaard, glæder sig ligeledes over at se den store opbakning til weekendens arrangement:

”Loppemarkedet tiltrak over 2500 flere kunder i centret sammenlignet med ugen før, hvilket bekræfter for os, at gode lokale aktiviteter er vigtige for at gøre Gellerup til en attraktiv bydel,” siger han.

”Vi håber også, at centret i fremtiden kan skabe ramme for arrangementer som dette, og vi byder gerne andre lokale foreninger og virksomheder velkommen til at arrangere aktiviteter i centret,” tilføjer Lars Thesmer Sørensen.

Oliven Spejderne fyldte en stor del af City Vest, blandt andet store torv. Foto: Mariam El-Khatib.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.