Der er i Vestbyen behov for støtte til igangsætning af projekter, også efter afslutning af Urbanprogrammet med udgangen af 2007.
Det fremgår af publikationen ’En bydel blev sat i bevægelse’ om de fem år med Urban i Vestbyen (side 66).
Det hedder videre i publikationen: “Derfor er der ønsker om at oprette et lokalt projektmagerværksted, hvor bydelens borgere kan sparre med andre og få gode råd om, hvordan de kan iværksætte et projekt. Intentionen er, at værkstedets rådgivere skal være nogle af de borgere, der gennem Urbanprogrammet har fået erfaring med borgerinddragelse i praksis.”
I Urbanperioden 2002-07 har Urbanprogrammets sekretariat løst opgaven at bistå med at udforme projekter og søge om støtte til projekter.
Nu har Urbansekretariatet indstillet sin virksomhed, og hvor søger man så sparring og gode råd?
Aarhusvest-portalen har prøvet at finde svaret.
Liste med resursepersoner på Aarhusvest-portalen
En kilde fra det nedlagte Urbansekretariat oplyser, at sekretariatet kun har henvendt sig om projektmagerværksted til – ja! Aarhusvest-portalen!
Projektleder Birger Agergaard erindrer en henvendelse, han har besvaret med tilsagn om en foreningsliste på portalen med resursepersoner, der tegner de pågældende foreninger. Fra denne liste vil der være mulighed for, at nye projektmagere kan finde frem til personer at søge råd og vejledning hos.
Foreningslisten er ifølge Birger Agergaard under udarbejdelse. Han forventer den klar på portalen i løbet af foråret: “Ikke mange foreninger har fulgt opfordringen til at indsende oplysninger. Derfor går det langsomt med arbejdet.” Birger Agergaard slutter: “Mere kan portalen ikke gøre, men prøv Fribørsen.”
Foreningskonsulent på Gellerup Bibliotek hver onsdag
Frivilligcenter Århus – Fribørsen yder konsulentbistand til hvervning af frivillige, fundraising, foreningsopstart, pr og kommunikation og foreningsstøtte. Konsulent Jabbar Yazdani er på Gellerup Bibliotek hver onsdag fra kl. 10.30 til 14.
Klik også ind på artiklen herunder om hjælp til foreninger. 
Det er altså muligt at finde resursepersoner eller konsulent til sparring og gode råd om projektinitiativer.
Men hvem har nøglen til et lokalt projektmagerværksted? 

Se www.friboersen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.