En dag i september kom Tinna Andersen fra Globus1 og spurgte undertegnede: “Kunne du tænke dig at stå for en aktivitet for unge piger i Gelleup i efterårsferien,  meget gerne en udsmykning til Globus1?”
Det lød som en sjov udfordring. Parvin Ghochany, projektkoordinator fra Hava familie og integration, var med på ideen og kursisterne fra Hava havde stor lyst til at deltage. Så i fællesskab gav vi os i kast med forberedelserne.
Vi lavede de første forsøg med at filte stort i mødelokalet i Globus. Vi valgte at bruge en mongolsk teknik, hvor der  forfiltes plader af uld i mange farver. Ulden kan siden klippes og formes efter ønske. Der er et herligt materiale at arbejde med. Der er næsten ingen grænser for de mønstre og ornamenter, der kan skabes og alle kan være med. Først når der kommer vand på, fanger bordet og efter endnu en længere filtproces med rulninger  og kast, er ornamentet en fast og tæt del af tæppet.
Samarbejde blev etableret
Efter de første forsøg kontaktede vi Naboskaberne og vores forslaget blev modtaget med stor interesse. De ville meget gerne deltage i projektet
Det blev besluttet, at der skulle filtes et langt tæppe til den smalle væg i sportshallen. Motivet skulle være et billede på det samarbejde og samvær der til daglig er i hallen.
Til Festugen 2005 havde jeg sammen med Alice Rosborg filtet en kæmpeudsmykning til foyeren i Musikhuset. Vi havde H. C. Andersen i tankerne og alle hans fine papirklip og eventyr i tankerne da vi udformede scenerne. Den blå baldakin, med indfiltede hvide stjerner, danner nu bunden i Globustæppet.
Op til efterårsferien tegnede vi hænderne på alle de børn, der jævnligt kommer i Globus1. Idrætbørnehavens børn deltog ivrigt og vi klippede alle deres hænder i filt. I løbet af efterårsferien fik vi hver dag tegninger af hænder fra børn der havde deltaget i aktiviteter i Globus1. Fødderne af de voksne, der dagligt udfører et kæmpearbejde, kom også med i filten.
50 børn og unge piger deltog
I efterårsferien summede naboskaberne af aktivitet. 50 børn og unge piger deltog i aktiviteterne.
Ud over filtning blev der arbejdet med smykker, der blev spillet spil og drukket mængder af saftevand til friskbagte boller og sambusa.
Tak til alle der gav en hånd med i filtfrisen.

Har du lyst til at være med i et nyt projekt, bliver der et nyt værksted i Globus1 i vinterferien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.