Den 23. januar 2007 blev der afholdt en høring i Globus1, hvor ca. 2000 mennesker deltog. Siden da er det blevet vedtaget, at der skal bygges en moské, men hvorhen den skal stå er endnu uvist.
Forbundet af Islamiske Foreninger, som består af 11 foreninger, er hovedaktører og initiativtager for opførelsen af moskéen. De venter stadig på svar fra politikerne i Århus Byrådet, som skal afgøre, hvor moskéen skal placeres.
Det grønne bælte mellem Åby Ringvej og Gudrunsvej – lige neden for Globus1 – har været nævnt mange gange i debatten, men der er mange andre muligheder.
Manglende støtte
Metin Aydin, som er talsmand, for Forening for moské og Islamisk Center, fortæller, at der er god opbakning fra både politikere og embedsmænd i Århus Byråd. Der, hvor det halter, er hos muslimerne selv, som han ikke mener, er gode nok til at støtte op omkring det frivillige arbejde, eller med donationer, som er en nødvendighed, for hele projektet.
Metin Aydin er ikke tilfreds med den manglende opbakning fra muslimerne, men giver et bud på hvorfor det forholder sig sådan.
”Der, hvor de kommer fra, er foreningskulturen ikke noget, man rigtig kender til. Desuden kommer mange af muslimerne fra forskellige nationaliteter, og det skaber en barriere, i og med, at vi skal formidle budskaber ud på så mange sprog”.
På trods af den manglende opbakning, har en positiv overraskelse været, at 1/3 del af det økonomiske bidrag er kommet fra ikke-muslimer. Det mener Metin Aydin er et godt tegn, da det viser at andre end muslimer også støtter projektet.
Skulle man have lyst til at bidrage, kan man skrive til webmaster@moskeen.dk eller besøge mosquedenmark.org    
Link  til Forening for moské og Islamisk Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.