“Vi er altid parat med råd og vejledning til foreninger og borgere, der vil sætte et projekt i gang,” oplyser Peter Madsen, der sammen med Heidi Lytje Oehlers er konsulent i Globus1.
Peter Madsen fortsætter: “Alle foreninger er velkomne hos os, og projektemnet er underordnet. Vi tager gerne mod henvendelser om projektansøgninger, men vi overtager ikke arbejdet med projektet. Vi er ikke projektmagere, hvis det betyder at skrive projektansøgningerne og at stå for at føre projekterne ud i livet.”
Næsten et projektmagerværksted
Aarhusvest-portalens eftersøgning af et lokalt projektmagerværksted har ført os til Globus1, hvor Peter Madsen og Heidi Lytje Oehlers er begyndt på et arbejde, der minder meget om et projektmagerværksted.
Ideen om lokalt projektmagerværksted blev nævnt i ’En bydel blev sat i bevægelse’ om Urbanprogrammet. Aarhusvest-portalen har tidligere skrevet om ideen i artiklen ‘Lokalt projektmagerværksted i Vestbyen?’. 
Rundgang til foreninger
Globus1-konsulenternes primære opgave er at hjælpe foreninger. Det kan være med at få styr på medlemsregistrering og kontingentbetaling. De to konsulenter er i gang med en rundtur til foreninger, der er brugere af Globus1. “Vi tilbyder foreningerne en gennemgang af deres papirer,” fortæller Peter Madsen, “der kan være behov for at se på vedtægter og for at vurdere foreningernes muligheder for støtte.”
Peter Madsen er tydeligt ked at sætte præcise grænser for Globus1-konsulenternes hjælp til at få projekter i gang: “Vi vil gerne yde den hjælp, der er behov for. Behov for hjælp er jo ikke ens. Vi giver da en ekstra håndsrækning til borgere, der går i gang for første gang uden at kende til foreningsliv.”
En esktra håndsrækning til uerfarne
Peter Madsen gør opmærksom på, at konsulenthjælp fra Globus1 ikke er forbeholdt Vestbyen. Konsulenterne er til rådighed for alle udsatte bydele i Århus.
Globus1-projekt for overvægtige børn
Konsulenterne går ikke af vejen for egne projektopgaver. Peter Madsen har en ide fra folkeskoler om motion og bevægelse for overvægtige børn under forberedelse som et projekt i Globus1.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.