“Jeg håber, at borgerne vil føle sig trygge ved at se en politimand og har lyst til at sige hej til os.” Sådan siger lederen af den nye politistation i Århus Vest, der for alvor gik i gang med sit arbejde den 8. januar.
Allerede i telefonen oplever man en rar blanding af venlig imødekommenhed og professionel betjening. Sådan var det i hvert fald, da vi fra Aarhusvestportalen ringer til Lokalpolitiet i Århus Vest for at få en samtale med politikommissær Jens Espensen.
Århus Vest politimæssigt delt i to
Jens Espensen er leder af den nye lokale politistation, der ud over Gellerupparken og Toveshøj også dækker Holmstrup mod nord og Søvang mod syd, samt Ryhaven og Bispehavn mod øst til Viborgvej.
Politimæssigt er Århus Vest altså ikke samlet trods navnet Lokalpolitiet i Århus Vest. Brabrand, Herredsvang og den øvrige del af Hasle hører under lokalpolitiet ved Østjyllands Politi i Riddersstræde over for Rutebilstationen.
Lokalpolitiet i Århus Vest har lokaler i City Vest på 1.-salen over for Føtex og oven over banken. Åbningstiden for personlige henvendelser er mandag til fredag kl. 10-12. Torsdage også kl. 16-17.30. Politistationens telefonnummer er 86251448.
Bemandingen er 3 ledere, 12 betjente og 3 kontorfolk. Der er nogen på stationen alle dage kl. 7-23 og derudover efter behov. Stationen har sin egen patruljevogn.
Vild kørsel og khat blandt indsatsområderne
Jens Espensen oplyser, at politistationen kan dække alle politiopgaver fra drab til cykeltyveri.
“Vores aktuelle prioriteringsområder er vild kørsel, khat, rudeknuseri og tyveri,” fortæller Jens Espensen. Han fortsætter med at understrege vigtigheden af at komme ud i området og snakke med folk: “Et par af mine folk stak hovedet ind i Bispehavens Trivselshus og mødte forskrækkelse over politibesøg. Men det var bare for at hilse på. Der er ikke altid noget galt, fordi politiet møder op. Vi vil gerne være en del af lokaleområdet, dets liv og arrangementer.”
Jens Espensen har et ønske om mere åbenhed fra borgerne og tillid hos borgerne til, at oplysninger til politiet forvaltes på en ordentlig måde. Og han efterlyser, at borgerne er villige til at stå frem for at hjælpe med at undgå kriminalitet.
Jens Espensen slutter med kraftigt at pointere: “Tillid til hinanden er altafgørende.”  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.