I øjeblikket sker der en masse i Gellerupparken – en del af den grønne beplantning er helt væk på Dortesvej. Dette har undret en del af beboerne herude og så undertegnede – der som borgerjournalist for Århusvest-portalen satte sig for at finde ud af, hvad der sker.
Sidste sommer blev affaldssuget i Gellerupparken renoveret. Beboerne har affaldsskakter, som affaldet droppes ned i, og en gang om dagen bliver affaldet så suget væk af affaldssuget.
I forbindelse med denne renovering er afsat penge til at genoprette de opgravede områder, og dette gøres så i øjeblikket. Og det indimellem så grundigt, at det kommer bag på en del, – også afdelingsbestyrelsen.
En ny containergård på Dortesvej
“Vi er som afdelingsbestyrelse ikke blevet informeret om, at de ville gå så drastisk til værks,” fortæller formanden for afdelingsbestyrelsen, Helle Hansen. Hun gør det klart, at afdelingsbestyrelsen har udtrykt kritik af, at der er blevet fjernet så meget beplantning på Dortesvej. Det har samtidigt vist sig, at beboerne på Dortesvej og Jettesvej ikke er blevet informeret om, hvorfor der er blevet fjernet så meget af beplantningen.
Grunden til, at størstedelen af beplantningen er blevet fjernet, er at der skal gøres plads til en containergård magen til dem på Gudrunsvej, der skal graves ind i skrænten.
Nye træer på Dortesvej
Derudover er de fleste træer på Dortesvej blevet fældet. Til dette siger Helle Hansen: “Grunden til, at der er blevet fældet så mange træer på Dortesvej, er, at der er tale om poppeltræer, som ikke er særligt pæne – men til gengæld gode til at så sig selv.” Samtidigt forsætter hun: “Der vil blive genplantet nye træer, og det er rart, fordi de gavle, vi har her i Gellerup, er kedelige at se på”.
Ny plan om at genoprette de grønne områder på vej
Helle Hansen fortæller ligeledes, at der er en plan på vej om genopretning af de grønne områder. Omkring den siger hun, at den vil indeholde et ønske om at få mere farve ind i Gellerup.
Samtidig kan man som beboere få en lille smagsprøve på, hvordan det vil komme til at se ud, når vi til sommer  bliver mødt med den nye beplantning efter renoveringen af affaldsuget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.