Siden 2005 har JobJagten på Kontaktstedet i Gellerup tilbudt unge i lokalområdet støtte til at søge job eller læreplads. JobJagten fortsætter hele 2008.
“De unge får også tilbud om individuel rådgivning, når de henvender sig for at få hjælp til at søge læreplads, fritidsjob eller et ordinært arbejde,” fortæller Steffen Thomsen, direktør i Métier, der sammen med informationsmedarbejder Helle Hansen, Socialcenter Vest, rådgiver de unge i jobsøgning.
Tænk på uddannelse
“Vi forsøger at få unge til at tænke fem år frem i tiden. Det vigtigste er uddannelse, men nogle gange vil unge bare ud at tjene penge. Men det kan godt betale sig at tænke på fremtiden, så man søger et job inden for et område, hvor man senere kan gå i gang med en uddannelse,” siger Steffen Thomsen, der kan bruge sit netværk i erhvervslivet, når han hjælper unge med at finde arbejde.
Mange har fået hjælp til jobsøgning
Over 100 unge har henvendt sig til JobJagten for at bede om hjælp til jobsøgning. Det er både drenge og piger, 15-årige og unge i 20’erne. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Kontaktstedet.
“Nogle søger læreplads, nogle fritidsjobs og andre regulært arbejde. Og nogen har brug for hjælp til at finde ud af, hvad de selv vil. Mange har ikke noget realistisk billede af, hvordan arbejdsmarkedet ser ud,” fortæller Helle Hansen.
JobJagt-hjælperne træffes stadig
Unge har mulighed for at træffe de to “JobJagt-hjælpere” Steffen Thomsen og Helle Hansen hver mandag kl. 15-16 i Kontaktstedet, Gudrunsvej 78. Her kan de unge kigge forbi, få en snak og lidt hurtig hjælp til jobsøgningen. Eller de kan aftale, hvornår de kan komme og få hjælp til at skrive et cv og en god ansøgning. Det er også muligt at ringe til Steffen (tlf. 4035 0055) eller Helle (tlf, 89401457 / mobil 2920 8978) og aftale et møde.
“For mange unge er det en overvindelse at tage telefonen og ringe til en arbejdsgiver. Det kan være en stor hjælp, at der sidder en ved siden af og hjælper med at huske, hvad man skal sige,” mener Helle Hansen.
“Alle ledige i Vestbyen kommer i arbejde.”
Det udtalte Steffen Thomsen til Aarhus Vest portalen den 7. december. Men ifølge dagbladet Politiken er 2/3 i Århus Kommune med irakisk, libanesisk, somalisk, marokkansk og afghansk baggrund i alderen 30 – 55 år uden arbejde.
Det tyder på behov for hjælp til, at ledige og virksomheder finder hinanden. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.