Unge i Vestbyen hænger ud om aftenen, de sætter ild i containerne og gider ikke lave noget.

Fordommene florerer, men det er mest uden for bydelen. På Vestbysamlingen i november satte en gruppe unge sig for at finde ud af, hvordan man slipper ud af fordomme om ghettoen – som jo ved nærmere syn viser sig at være alt andet end en ghetto.

Ud af de mange ideer er kommet en folder, som er et helt katalog over, hvad de unge selv mener kan gøres for at ”brande” deres bydel og skabe nye aktiviteter. Folderen har fået titlen ”Det vidste du nok ikke om de unge i Vestbyen”, og indholdet er skabt af de 19 unge, der deltog i Vestbysamlingen.

Pjecen er ment som et øjebliksbillede på, hvad de unge i vestbyen en dag i november syntes om deres liv. Hvordan det kan blive bedre, hvad de i grunden er tilfredse med. Hvilke aktører der kan hjælpe dem med at ændre på tingenes tilstand/få deres drømme opfyldt.

Her er et par pluk fra teksten:

”Mange af de nye unge talenter inden for rapmusik har en baggrund i 8210. Og det rapper de om. 8210 er på landsplan blevet et brand. Det er da bare for fedt og positivt at være kendt for noget godt.”

”Århus kunne blive den første by med et multikulturelt ungdomshus.”

”Det er vigtigt, at folk, der kommer til Vestbyen, får indtrykket af, at det er et rart sted at bo.”

Nogle af de konkrete ideer:
• Flere sportsfaciliteter til piger og kvinder
• Besøge hinanden i klubberne
• Århus Festuge som middel til at åbne op for boligområderne uden for Århus C
• Informer forældrene om de muligheder, der er for deres børn
• Lav spændende aktiviteter og prøv at trække ikke-Vestbyborgere ud til dem
 
Folderen er udarbejdet i et samarbejde mellem Urbanprogrammet, Det Boligsociale Fællessekretariat og College Århus. Den sendes ud til folkeskoler, boligforeninger, boligsociale medarbejdere, ungdomsvejledere, klubmedarbejdere, forvaltningen og politikere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.