To lejligheder stormes for at hindre et mord. Det sker i Danmark. Byen er Århus. Det foregår i bydelen Vestbyen. Nærmere betegnet i boligområdet Gellerup. Eller mere præcist boligafdelingen Toveshøj. Men det opleves ene og alene i to opgange på Janesvej.
Hvor skete det?
Begivenheden forekommer voldsom efter avisernes reportager. Nyhedsavisen skriver: “Larmen ryster hele opgangen.” Men larmen fra en opgang på Janesvej høres lige så lidt i resten af Toveshøj, Gellerup eller Vestbyen som i det øvrige Århus.
Hvor går grænsen for begivenheden? Er det mest interessant, om det er sket i Toveshøj, Gellerup, Vestbyen, Århus eller Danmark?
Chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jacob Scharff, siger til Politiken: “Formålet har været at afværge et drab.” Tre personer med bopæl på Janesvej er sat i forbindelse med drabsplanerne. Smitter det mere af på Toveshøj, Gellerup og Vestbyen end på Århus eller resten af Danmark?
Hvem smitter det af på?
De tre personer er muslimer, og drabsplanerne har angiveligt forbindelse til disse tre personers opfattelse af Islam.
Dagbladet Information skriver, at muslimer i Århus tager afstand fra mordplaner. Aviser citerer blandt andre Khaled Mansour, der er formand for Arabisk Kulturforening i Brabrand: “Vi ønsker at være med i et demokratisk samfund og bevare ytringsfriheden. Vi tager totalt afstand fra sådanne handlinger og alt, hvad der har med vold at gøre.”
Ytringsfrihed og retssikkerhed
Drabsplaner er et anslag mod den person, de er rettet imod. Men er tre personer nok til at bringe ytringsfriheden i fare, når den i øvrigt forsvares massivt?
I lighed med andre medier omtales her ’drabsplaner’ uden de sædvanlige forbehold for, at anklagen ikke er prøvet ved en domstol. Er der ikke noget andet galt i Danmark, når en anklage kan anses for bevist uden sigtelse og domstolsprøvelse?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.