Carsten Drasbæk, leder af Natursamarbejdet på Sølyst, har taget initiativ til at løfte kvaliteten af de pædagogiske aktiviteter på stedet.  Det pædagogiske udviklingsprojekt: Kvalitetsløft Natursamarbejdet er i fuld gang, og som bonus får Natursamarbejdet nye bygninger.
To fluer med et smæk
”Det startede egentlig med et ønske om nye bygninger,” fortæller Carsten Drasbæk, leder af Natursamarbejdet.  Men da stedet ikke passer børn, viste det sig at være svært at få det ønske opfyldt af Børn og unge forvaltningen.
Carsten Drasbæk arbejdede videre med sagen og fandt ud af, at hvis stedet bedrev pædagogisk udviklingsvirksomhed med henblik på integration, var der penge at hente hos Familiestyrelsen.
Han tog kontakt til Pædagogseminariet, og i 2007 startede det pædagogiske udviklingsprojekt: Kvalitetetsløft Natursamarbejdet.
Supergod til Natursamarbejde
Ideen i projektet er at gøre brugerne endnu bedre til at bruge Natursamarbejdet ved at uddanne personale fra brugerinstitutionerne til superbrugere. Superbrugerne arbejder i to måneder dagligt på Natursamarbejdet med at udvikle, afprøve og videreformidle pædagogiske aktiviteter.
”Se mig – højt til hest” og “Det lugter af får” hedder de to første resultater af det pædagogiske udviklingsprojekt. Børnegrupper fra institutionerne i nabolaget, som dagligt besøger stedet, får nu mulighed for at møde dyrene og naturen gennem de pædagogisk velforberedte forløb.
Nye bygninger
Projektet Kvalitetsløft Natursamarbejdet har banet vejen for nye bygninger, da det nu har været muligt at skaffe penge fra Velfærdsministeriet og Århus Kommunes pulje: Fremsyn Århus samt øvrige fonde. Natursamarbejdet regner med at starte byggeriet i september.
www.natursamarbejdet.dk 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.