I foråret startede et nyt kriminalitetsforebyggende projekt – Ung til Ung – i Viby Syd området. Det sigter på at ændre normerne blandt utilpassede unge, primært gennem kontakt mellem velfungerende unge og kriminalitetstruede unge. Projektet bygger på, at langt den overvejende del af børn og unge i Viby Syd området er lovlydige og opfører sig ordentligt.
”Noget vi hører igen og igen, når vi snakker med de unge i området, er et ønske og håb om at ballademagerne blandt deres jævnaldrende vil opføre sig ordentligt. De unge siger, at kriminalitet er noget skidt, fordi en mindre gruppe småkriminelle på denne måde er med til at stemple hele Viby Syd området som en ghetto,” siger projektkoordinator Nels Panum fra Ung til Ung projektet.
Rollemodeller med godt ry
Projektet, der både er for drenge og piger, er delt i to niveauer, en intern gruppe af rollemodeller og en ekstern gruppe, der gerne vil være rollemodeller, fordi man så kan opnå visse goder, fx. ture. Rollemodellerne, som er i aldersgruppen 15-23 år, skal være helt kriminalitetsfri, de skal være i gang med uddannelse, arbejde eller lignende. De skal have et godt ry, et pænt sprog, møde til tiden – der skal kort sagt være noget at se op til.
Den eksterne gruppe er i alderen 8-15 år og skal i samspillet med rollemodellerne lære, at den almindelige norm er at opføre sig pænt og være lovlydig. Begge grupper skal være med til at udføre mindre jobs, så de på denne måde kan tjene penge til de ture og oplevelser, der skal være guleroden i projektet.
Projektet har fået en bevilling fra Integrationsministeriet på 570.000 kroner til opstarten og det første års drift. Nels Panum er ansat som projektkoordinator foreløbigt for et år, men det forventes, at projektet bliver forlænget til en treårig periode.
Kontakt: Nels Panum Panum13@sol.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.