Shaqo skaffer job til etniske minoriteter. For to måneder siden udvidede Shaqo sin målgruppe fra alene somaliere til alle minioritetsgrupper. Samtidig flyttede Shaqo fra Bazar Vest til City Vest. Aarhusvest-portalen kikkede ind for at høre, hvordan det går.
Projektleder Mulki Hussein og hendes to medarbejdere er alle tre travlt optaget, og der er andre i ’butikken’. Men Mulki Hussein tager sig tid til en snak, selv om telefonen skal passes samtidigt.
Svært at starte i City Vest
Mulki Hussein oplyser, at de har 10-15 besøg om dagen. Heraf er omkring 10 om ugen nye henvendelser.
“Det var svært i starten,” indrømmer Mulki Hussein, “somalierne holder til i Bazar Vest, og de havde i starten svært ved at finde ned til os i City Vest. Jeg går ture i Bazaren alene for at fortælle dem, jeg møder, om flytningen til City Vest. Det har også været svært for os at få kontakt til arabere, libanesere og palæstinensere, men takket være vores arabiske konsulent Ghassan Mohammad Hassoun kan vi øge indsatsen for at få kontakt til især arabere.”
Telefonen ringer. Kort inde i samtalen lyder der et begejstret hvin fra Mulki. En jobformidling er lykkedes og en glad og taknemmelig somalier fortæller, at han har fået jobbet som lagerarbejder på Danfoss i Viby.
Nogle arbejdsgivere foretrækker udenlandsk arbejdskraft
Mulki Hussein samler på de gode oplevelser og fører omhyggeligt de dårlige i glemmebogen efter hver uge. Mandagen i den nye uge starter med friske kræfter og tro på, at det kan lade sig gøre. Hun omtaler arbejdsgiverne med stor høflighed. Igen og igen understreger hun, at der er forskel på arbejdsgivere, og at der er imødekommende arbejdsgivere. Alligevel skinner det igennem, at hun er ked af ofte at høre, at arbejdsgivere foretrækker arbejdserfarne tyskere og andre europæere på midlertidigt ophold i Danmark som arbejdskraft.
“Mennesker med fast ophold i Danmark kan få de manglende kompetencer,” forsikrer Mulki Hussein og håber stadig på større forståelse hos flere arbejdsgivere.
Et klart budskab!
“Fik du jobbet?” spørger Mulki Hussein en somalier, der henvender sig. Da han fortæller, at det kun var på fem timer, nærmest brøler hun til ham: “Fem timer er bedre end at være arbejdsløs!”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.